Filip Chudý Rôzne

Považský hrad ožije bohatým programom: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Na považskobystrickú dominantu sa chystajú stovky ľudí, pre ktorých je pripravené špeciálne podujatie. Čím bude výnimočné?

Ilustračný obrázok k článku Považský hrad ožije bohatým programom: Na čo všetko sa môžeme tešiť?
Zdroj: TASR

Združenie hradu Bystrica aj tento rok na Považskom hrade pripravilo podujatie s názvom Noc hradných zrúcanín, ktoré sa uskutoční priamo na hrade v sobotu 19. augusta od 16:00. Ide o celoslovenskú akciu pod hlavičkou združenia Zachráňme hrady, do ktorej je zapojená aj dominanta nášho mesta. V rámci programu bude jej prehliadka, hrať bude baroková hudba, predstavia sa sokoliari, bude aj divadelné predstavenie a bonusom je nočné premietanie.

Bohatý bude aj sprievodný program. V ňom si Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici pripravilo tvorivé dielne pre deti, Ladislav Janech urobí výstavku historických predmetov zo svojej zbierky a svoje strelecké schopnosti si môžete vyskúšať pod dozorom lukostreleckého oddielu Lieska. Začína sa prehliadkou hradu, kto bude mať záujem, tomu môže sprievodca ukázať, kde čo na hrade je, resp. povedať ďalšie zaujímavosti.

„Každoročne sa na Považskom hrade niečo spraví, čiže už len týmto je každý ročník iný. No tiež obmieňame program v niektorých bodoch, ďalšie, ktoré si ľudia obľúbili, zas nechávame. Tento ročník bude ale výnimočný v tom, že budeme krstiť turistickú pečiatku špeciálne pre Považský hrad, ktorá na ňom zostane. Turisti, ktorí radi vystupujú na hrady a zbierajú si o tom pečiatky, tak už budú mať aj tú z nášho hradu,“ povedal Miroslav Tichý, podpredseda Združenia hradu Bystrica.

Ten ďalej prezradil, že sa tešia na každého jedného návštevníka. „Minulý rok sa na tejto akcii vystriedalo niečo viac ako 500 ľudí. Preto dúfame, ak to počasie dovolí, aby sa táto návšteva minimálne zopakovala,“ uviedol Tichý s tým, že v prípade nepriaznivého počasia sa akcia ruší. Vstup je na vlastné riziko, keďže ide o zrúcaninu hradu. Nezabudnite preto na pevnú obuv a prípadne baterku, keďže podujatie je naplánované do večerných hodín.

Program Noci hradných zrúcanín na Považskom hrade

  • 16:00 Prehliadka hradu
  • 17:00 Baroková hudba Perlatus Musicus z Bytče
  • 18:00 Sokoliari FALCONARII
  • 19:00 Divadelné predstavenie Ženský zákon v prevedení Mestského divadla Trenčín
  • 20:30 Tradičný bonus – Nočné premietanie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický nočný beh s novinkami: Trať cez mesto bude špeciálna, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM