Filip Chudý Rôzne

Považskou a okolím sa preženú historické vozidlá: Kde a kedy ich môžete vidieť?

Považskobystrický okres bude hostiť stretnutie zberateľov historických vozidiel. Všetky si budete môcť pozrieť aj priamo v našom meste. Kde a kedy?

Ilustračný obrázok k článku Považskou a okolím sa preženú historické vozidlá: Kde a kedy ich môžete vidieť?
Zdroj: TASR

Z podujatia Veterán tour Manín, ktoré organizuje Klub historických vozidiel Považie, sa stala v Považskobys­trickom okrese už akási júnová tradícia. Na Považí sa už jedenástykrát stretnú historické automobily. Zraz účastníkov sa uskutoční v piatok 16. júna na Podjavorníku. „Prídu tam všetci účastníci, pričom na mieste prebehne registrácia a samotný štart je naplánovaný na sobotné ráno,“ povedal člen usporiadateľského klubu Michal Blaško.

Sobotná spanilá jazda povedie z Podjavorníka do Považskej Bystrice, kde je od 9:00 do 10:00 prestávka, ktorú môžu využiť všetci záujemcovia na to, aby si pozreli vzácne historické kúsky zaparkované pred M-parkom. Z nášho mesta bude Veterán tour Manín pokračovať do Terchovej a cez Bytču sa vráti do Považskobystrického okresu. Navyše ľudia v Stupnom, Brvništi a Papradne si v popoludňajších hodinách tiež budú môcť pozrieť vzácne vozidlá. „Privítajú nás tam tamojší starostovia, s ktorými máme veľmi dobré vzťahy. Vždy pripravia zaujímavý program, preto sa radi u nich zastavíme,“ uviedol Blaško.

„Štartová listina platí na cca 90 percent, keďže sa nedá vždy zaručiť, že každý bude môcť prísť, resp. sa ešte niekto môže prihlásiť,“ vyjadril sa člen Klubu historických vozidiel Považie k štartovej listine, na ktorej je aktuálne 53 vozidiel, z toho 45 osobných.

Nachádzajú sa na nej vozidlá, ktoré boli vyrobené od 30. do 80. rokov minulého storočia. Ide o značky vozidiel ako Tatra, Aero, Morris, BMW, Škoda, Wartburg, Fiat, Mercedes, Trabant, Jaguar, GAZ atď. „Najzaujímavejšie automobily sa vždy odvíjajú od roku výroby. Čím je auto staršie, tým je ojedinelejšie, keďže je ich málo. A okrem roku výroby hrá rolu aj značka auta, keď sú hodnotné Mercedesy, BMW a pod.,“ doplnil Michal Blaško, ktorý sa zúčastní podujatia na svojej Tatre T52 z roku 1931.

Trasa spanilej jazdy

  • Podjavorník – Považská Bystrica 8:00 – 8:30
  • Považská Bystrica (prestávka) 9:00 – 10:00
  • Považská Bystrica – Terchová 10:00 – 11:30
  • Belá (obed) 11:30 – 12:30
  • Belá – Bytča (prestávka) 13:00 – 14:00
  • Bytča – Stupné (prestávka) 14:00 – 15:00
  • Stupné – Brvnište (prestávka) 15:00 – 15:30
  • Brvnište – Papradno (prestávka) 15:30 – 17:00
  • Papradno – Podjavorník (cieľ) 17:00 – 17:15

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tisíce ľudí na súťaži traktorov v našom okrese: FOTO a VIDEO priamo z trate!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM