Filip Chudý Rôzne

Považskobystrický motocykel: Uvidíme skutočné skvosty, KOMPLETNÝ PROGRAM

Považské strojárne vyrobili počas svojej existencie okrem iného množstvo druhov motocyklov. No a práve tie sa opäť Považskobystričanom predvedú.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický motocykel: Uvidíme skutočné skvosty, KOMPLETNÝ PROGRAM
Zdroj: TASR

Veterán klub Manín, Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, PX Centrum, Mesto Považská Bystrica a CoolTajneR spolu pripravili už 8. ročník súťažnej prehliadky motocyklov vyrábaných v Považských strojárňach od roku 1947 po rok 2005. Toto podujatie pod názvom Považskobystrický motocykel 2016 sa uskutoční v sobotu od 9:00 na pešej zóne pred kinom Mier.

„Tento ročník je venovaný motocyklu PS SK-90, známemu ako JAWA SK 90, vyvinutému a vyrábanému v Považských strojárňach,“ informoval Veterán klub Manín, patrón Považskobystrického motocykla 2016.

Na tomto podujatí je nachystaný bohatý celodenný program, v ktorom sú zahrnuté aj súťaže motocyklov. „Prihlásiť sa môžu majitelia motocyklov vyrobených v Považskej Bystrici (prípadne Kolárovo) od roku 1947 do 2005. Iné motocykle budú pripustené k súťažným disciplínam na konci podujatia, ale nebudú hodnotené. Štartovné na motocykel je 5 eur,“ prezrádza Veterán klub Manín.

Dve súťaže

Súťažiť sa bude o najkrajší motocykel a druhou súťažnou disciplínou bude jazda zručnosti. Najkrajší motocykel spomedzi prihlásených bude hodnotiť odborná komisia zložená z konštruktérov vývoja motorových vozidiel Považských strojární v deviatich súťažných kategóriách rozdelených podľa typov motocyklov. Všetci prihlásení sa zúčastnia so svojím motocyklom jazdy zručnosti. Nesúťaží sa na čas, ale o čo najlepšie poradenie si s prekážkami. Jazdí sa v dvoch súťažných kategóriách, a to klasické motocykle (Manet M90, Pioniere, Skútre, PS-SK90) a mopedy (Babetty, Korado).

Pripravená je aj náučná spanilá jazda do areálu bývalých Považských strojární, burza náhradných dielov a prednášky a diskusie. Predmetom moderovanej diskusie bude zašlá sláva mesta Považská Bystrica a Považských strojární. Diskutovať budú: Jana Balážová (Štátny archív PB), Anna Šujanská (Vlastivedné múzeum PB), Pavol Mikuš (patriot Považských strojární) a Zdeno Metzker st. (konštruktér vývoja motorových vozidiel Považských strojární a vedúci traťovej skupiny podujatí vrcholového motošportu v ČSSR).

Program Považskobystrického motocykla 2016

  • 9:00 – 13:00 (pešia zóna pred kinom Mier)

    jazda zručnosti, zaujímavé rozhovory, hodnotenie najkrajších motocyklov, výstava exponátov vlastivedného múzea, program pre deti

  • 13:00 – 15:00

    náučná spanilá jazda

  • od 16:00 (priestory CoolTajneRa pred Domom kultúry)

    prednášky a diskusie na tému zašlá sláva mesta Považská Bystrica a Považských strojární.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Legendárna motorka z Považskej opäť na scéne: Nečudo, veď je krásna aj po rokoch!

Začiatok septembra s bohatým programom: Top 10 akcií v Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM