Filip Chudý Šport Iné športy

Považskobystrický mladík obliekol reprezentačný dres: Hrenákovi sa otvorili oči!

Seniorská hokejová reprezentácia začala zápasovú prípravu na MS. Do jej brány sa premiérovo postavil Dávid Hrenák. Ako si viedol?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický mladík obliekol reprezentačný dres: Hrenákovi sa otvorili oči!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia vstúpila do záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta vo štvrtok prehrou v Norrköpingu s domácim Švédskom 3:6. Zverenci trénera Craiga Ramsayho prehrávali od 8. minúty po presilovkovom góle Carla Klingberga, no záver prvej tretiny patril im a vďaka prvému reprezentačnému gólu Juraja Valacha a ďalšiemu z hokejky Martina Bakoša išli do vedenia 2:1. Druhá časť im však absolútne nevyšla, Klingberg skompletizoval hetrik, skórovali Cehlin, Zackrisson aj Almquist a domáci razom viedli 6:2. V treťom dejstve už iba znížil na 3:6 Michel Miklík.

Tento zápas ale navždy zostane v pamäti 19-ročného odchovanca HK 95 Považská Bystrica Dávida Hrenáka. Talentovaný brankár v ňom totiž debutoval v seniorskom reprezentačnom drese. A hoci dostal šesť gólov, nikto ho nehanil. „Stratili sme pokoj, mali sme veľa vylúčení a oni dali góly. Tie nejdú na hlavu brankára, dali jeden šťastný, ale to aj my. Zovreli nás v obrannom pásme, mali sme príliš dlhé striedania a z toho plynuli aj vylúčenia,“ povedal Ramsay. „Myslím si, že Hrenák pochytal veľa ďalších šancí, ale my sme mu v druhej tretine vôbec nepomohli,“ doplnil strelec nášho druhého gólu Bakoš.

„Myslím, že sme mali celkom dobrý začiatok, prvá a tretia tretina boli celkom dobré, ale zápas sa hrá celých 60 minút. Musíme hrať stále naplno a nerobiť také chyby, aké sme robili hlavne v druhej tretine. Dali sme im zbytočne veľa presiloviek a to rozhodlo. Ja som si to užil. Samozrejme, predstavoval som si, že to dopadne inak, ale zase mi to ukázalo, že musím oveľa viac trénovať a vo veľa veciach sa zlepšiť. Som rád za to, že mi to otvorilo oči,“ prezradil Dávid Hrenák.

Slovenskí hokejisti si tak nevylepšili vzájomnú bilanciu so Švédmi, z 35 duelov vyhrali desať, tri remizovali a 22 prehrali so skóre 80:112. Slováci zohrajú odvetu s „tre kronor“ v piatok o 18:30 v Oskarshamne. Na budúci víkend ich čaká dvojzápas s Nemeckom v mestách Weisswasser a Drážďany.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Odchovanec Považskej v reprezentácii: Hrenákov debut vo Švédsku na FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM