Filip Chudý Samospráva

Považskobystrickí poslanci odklepli záverečný účet mesta: Ako naložia s vyše 100 tisícovým prebytkom?

Mestské zastupiteľstvo v Považskej Bystrici sa na svojom zasadnutí venovalo financiám za minulý rok, pričom tie poslanci uzavreli. Ako teda dopadol záverečný účet mesta za rok 2015?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí poslanci odklepli záverečný účet mesta: Ako naložia s vyše 100 tisícovým prebytkom?
Zdroj: Dnes24.sk

Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Považskej Bystrici poslanecký zbor devätnástimi hlasmi schválil záverečný účet nášho mesta za rok 2015. Celoročné hospodárenie sa schválilo bez výhrad, pričom piati poslanci sa hlasovania zdržali.

„Celkový rozpočtový prebytok vrátane finančných operácií je k 31. decembru 2015 v sume 448 953,42 eur. Po odpočítaní účelovo určených prostriedkov štátneho rozpočtu v sume 244 413,25 eur ostáva prebytok v sume 130 650,86 eur. Použitý bude ako prídel do rezervného fondu mesta v sume 126 386,19 eur a ako prídel do fondu na udržanie výsledkov projektu Krízové centrum ochrany a podpory obetí násilia v rodinách v meste Považská Bystrica v sume 4 263,86 eur,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Záverečný účet mesta je dokument, ktorým sa uzatvára predchádzajúci rok z hľadiska rozpočtového hospodárenia. Z finančnej stránky tak mesto vykázalo prebytok. No niektoré plánované akcie sa v roku 2015 nerealizovali, ako napríklad kanalizácie v Považskej Teplej a v Moštenci. Výhrady k záverečnému účtu mesta nemal okrem audítorky ani hlavný kontrolór a bez pripomienok ho prijala aj väčšina poslaneckého zboru. No niektorých poslancov v diskusii zaujímali rozpočtové opatrenia aj nerealizované akcie z programového rozpočtu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Poslanci schválili nový úver: Takýto je teraz dlh na jedného obyvateľa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM