Filip Chudý Futbal

Považskobystrickí futbalisti sa lúčia so sezónou: Za týchto okolností môžu postúpiť

V nedeľu sa futbalisti Považskej Bystrice rozlúčia s touto sezónou, keď v poslednom kole privítajú Kolačín. Ako ich postupové šance pred záverom sezóny vidí kapitán tímu Marián Vala?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí futbalisti sa lúčia so sezónou: Za týchto okolností môžu postúpiť
Zdroj: Dnes24.sk

Po menej úspešnom začiatku sezóny sa naši futbalisti rozohrali k dobrým výkonom. Najlepšie o tom svedčí to, že už 20 zápasov za sebou neprehrali a dokonca ostatných 15 z nich vyhrali. Naposledy uspeli v derby na pôde Sverepca 9:2, keď hetrikom sa zaskvel Jozef Cesnárik, dva góly pridali Marek Sloboda a Jozef Zubek, po jednom Miroslav Almásy a Lukáš Bielik. Dobre sa tak naladili na posledný zápas sezóny, v ktorom v nedeľu o 14:30 privítajú Kolačín.

Ak si chcú udržať šancu na postup, potom musia v záverečnom kole bezpodmienečne vyhrať a následne už len čakať, čo sa stane. Pomôcť im môžu tretie Dohňany, ktoré cestujú na pôdu vedúceho Podmanína. Ak tam získajú tri body, Považská Bystrica vyhrá siedmu ligu, lebo pri rovnosti bodov rozhodujú vzájomné zápasy, ktoré majú hráči MŠK lepšie. Podmanínu teda stačí aj remíza. „Nádej na postup týmto spôsobom je maličká, myslím si, že Podmanín doma v poslednom kole presvedčivo vyhrá,“ povedal nám kapitán MŠK Považská Bystrica Marián Vala.

Zaujímať nás bude mimoriadne aj záver 5. ligy sever ZsFZ. Ak z nej totiž nikto patriaci pod ObFZ Považská Bystrica nevypadne, potom by postúpil do 6. ligy aj druhý zo 7. ligy, čo má MŠK už minimálne isté. Horovce, Ladce a Brvnište už vypadnúť z 5. ligy nemôžu, no veľký otáznik visí nad Streženicami. Ak sa chcú udržať, musia v poslednom kole na pôde druhého Cígeľa bodovať. Malou výhodou je to, že Cígeľu už o nič nejde. Za určitých okolností by stačila Streženiciam aj remíza. No ak vyhrajú, mali by sa zachrániť, keďže mužstvá tesne nad nimi hrajú v poslednom kole vzájomné zápasy, čiže niekto z nich určite zakopne.

„V poslednom domácom zápase chceme jednoznačne vyhrať a rozlúčiť sa so sezónou, ako sa patrí. Budeme sledovať zápas Streženíc, zároveň tiež dúfať, že sa im podarí niečo uhrať, hoci nádej je malá. Aj keď si myslím, že naša šanca na postup je asi len päťpercentná, pravdou je tiež to, že nádej zomiera posledná, necháme sa prekvapiť, čo nám nedeľa prinesie,“ vyslovil sa Marián Vala.

Ak by sa naplnil najhorší možný scenár, že Považskobystričania skončia druhí a aj Streženice vypadnú, potom jedinou nádejou na postup by bolo to, že niekto sa vo vyššej súťaži neprihlási do budúceho ročníka, čo je nie je úplne vylúčené. Alebo krajnou možnosťou je tiež to, že MŠK Považská Bystrica odkúpi od niekoho licenciu, ale to je zatiaľ len teória.

Spôsoby, ako môže MŠK Považská Bystrica postúpiť:

  • vyhrá siedmu ligu
  • Streženice sa zachránia v piatej lige
  • niekto z vyšších líg sa neprihlási do súťaže
  • odkúpi od niekoho licenciu

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí futbalisti stoja pred míľnikom: Môžu dosiahnuť úspešné jubileum

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM