Filip Chudý Rôzne

Považskobystrickí dobrovoľníci vykasali rukávy a ... Veď pozrite sami, FOTO

Najväčšie považskobystrické sídlisko Rozkvet sa o niečo viac skrášlilo, o čo sa postaralo deväť dobrovoľníkov z nášho mesta. Čo spravili?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí dobrovoľníci vykasali rukávy a ... Veď pozrite sami, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Chceme krajšiu PB

Od piatka 14. júla sa považskobystrickí dobrovoľníci zo skupiny Chceme krajšiu PB vrhli na zábradlia na Rozkvete. Za sebou majú už tri pracovné dni, počas ktorých deväť dobrovoľníkov dalo známym zábradliam na našom najväčšom sídlisku nový vzhľad vďaka natretiu. „Myšlienka začať natierať zábradlia na Rozkvete vznikla ešte minulý rok, keď sme väčšinu našich ,smeťozberovʽ robili práve tam. Všimli sme si, že všetky zábradlia sú už v zlom stave. A nie je to až taká veľmi finančne náročné, aby sa to nedalo zrealizovať,“ povedal líder skupiny Ivan Sikorai s tým, že investícia do už natretých zábradlí bola cca 30 eur.

S myšlienkou podľa jeho slov ešte v apríli oslovili mestských poslancov, následne sa dohodli s mestom, že o ktoré zábradlia by išlo, pričom to im poskytlo aj materiál. „Začali sme natierať dlhé zábradlie pod studničkou a pokračovali sme smerom dole, kde boli dve menšie pri Verede, následne sme sa pustili na zábradlie vľavo od nej smerom hore na ulicu ČSA,“ opísal Sikorai s tým, že postupne by chceli ponatierať všetky zanedbané zábradlia na Rozkvete, no to bude záležať aj na čase a na množstve dobrovoľníkov, preto ak sa k nim chce niekto pridať, môže ho kontaktovať na tel. čísle 0940 227 389 alebo cez facebookovú skupinu Chceme krajšiu PB.

„Zatiaľ sa nás vystriedalo deväť dobrovoľníkov, pričom ma teší, že som videl šesť nových tvárí, z čoho vyplýva, že dobrovoľníctvo sa pomaličky rozbieha. Zapája sa hlavne mládež, čo je výborným znakom, že im záleží na svojom meste. Bez týchto úžasných dobrovoľníkov by to určite nešlo, za čo im ďakujem,“ vyjadril sa Sikorai.

Ten tiež oceňuje výbornú náladu, vznik nových priateľstiev a získavanie nových zručností a skúseností, pretože nejde iba o samotnú realizáciu, ale aj vnútornú komunikáciu medzi dobrovoľníkmi, čo ísť robiť, resp. oslovovanie sponzorov a nových dobrovoľníkov. „Čo sa týka práce na zábradliach, nebolo to až také komplikované, ako keď sme minulý rok natierali zábradlia na mostíkoch nad Domanižankou. Zub času sa tu až tak neprejavil, ale už bol najvyšší čas to spraviť, pretože o pár rokov by to bolo určite komplikovanejšie,“ uviedol známy dobrovoľník.

Podľa neho nemá cenu nikoho a nič kritizovať, preto to nerobia, radšej sa snažia ísť cestou dobrovoľnej pomoci mestu v ktorom žijú. „Vždy je lepšie vyhrnúť si rukávy a obetovať pár hodín mesačne, aby naše krásne mesto bolo ešte krajšie. Keď každý pomôže svojou troškou, bude to tu vyzerať skvele,“ doplnil líder skupiny dobrovoľníkov Chceme krajšiu PB, ktorý si pochvaľuje spoluprácu s mestom a jeho zamestnancami, ktorí im spolu s primátorom vychádzajú v ústrety.

Dobrovoľníci sa činili na Rozkvete: Tamojšie zábradlia opekneli
16
Galéria
Zdroj: Chceme krajšiu PB

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považský hrad sa podarilo obnoviť: Odkedy bude sprístupnený verejnosti?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM