Filip Chudý Basketbal

Považskobystrickí basketbalisti sa zlepšili: Čo trénerovi chýba k spokojnosti?

Pred sezónou sa basketbalisti Považskej Bystrice omladili, no už je u nich badať progres. Ako hodnotí prvú časť sezóny tréner tímu?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí basketbalisti sa zlepšili: Čo trénerovi chýba k spokojnosti?
Zdroj: Milan Kováčik

Pre basketbalistov IMC Slovakia Považská Bystrica sa počas víkendu skončili zápasové povinnosti v tomto roku. Pred sezónou sa tím omladil, pričom príležitosť dostali hráči, ktorí mali s mužskou kategóriou málo skúseností, resp. žiadne. To považuje tréner Považskobystričanov Peter Roman za pozitívum, ale o niečo menej ho uspokojili výsledky. „Nie som úplne spokojný s výsledkami, ak by sme mali o dve víťazstvá viac, bolo by to výborné,“ konštatoval Roman.

Čo sa týka výkonov, v tomto smere urobili podľa trénera hráči IMC Slovakia oproti začiatku sezóny pokrok, s čím je spokojný. „Keď porovnám hru a prejav mužstva oproti septembru, určite sme sa zlepšili, hráči si viac sadli. Jedine mi vadí to, že nemáme stabilitu výkonov, čo ukázal aj minulý víkend, keď prehráme s mužstvom v tabuľke pod nami a porazíme mužstvo nad nami. Navyše aj hra bola diametrálne odlišná,“ povedal považskobystrický tréner.

Ten počítal s tým, že aspoň raz porazia Trnavu, pričom ho mrzia aj dve tesné trojbodové prehry v Prešove a v Bratislave so Štartom. Aj z toho dôvodu aktuálne šiesty Považskobystričania strácajú na vytúženú piatu priečku, ktorá zaručuje postup do nadstavby, viac, ako by chceli.

„Čo sa týka postupu do prvej päťky, to je skôr už asi v rovine sci-fi, keďže s Prešovom a Karlovkou máme aj horšie vzájomné zápasy. Musela by byť veľká zhoda výsledkov, aby sme postúpili,“ povedal Peter Roman.

No sezónu v žiadnom prípade naši basketbalisti nebalia, práve naopak, stojí pred nimi veľká výzva v podobe finále kvalifikačnej fázy Slovenského pohára. Ako nám prezradil Peter Roman, už si s tímom povedali, že stojí za to trénovať a zabojovať o postup na záverečný turnaj Final Eight, ktorý usporiadajú na bratislavských Pasienkoch. Pre klub a všetkých v ňom ide o veľkú prestíž.

Podľa Petra Romana sa vytvorila skupina hráčov, na ktorú sa dá spoľahnúť. Pochvaľoval si tiež prínos Adama Štefeka a Adama Sameka, ktorí chodia tímu vypomáhať z Nitry, keď hlavne výška prvého menovaného výrazne pomáha v defenzíve Považskej Bystrice. „S naším mladým tímom dokážeme konkurovať aj najlepším mužstvám súťaže, čo je pozitívne,“ dodal Peter Roman s tým, že ďakuje hráčov za prístup, vedeniu klubu za vytvorené podmienky, fanúšikom za povzbudzovanie a všetkým želá veľa šťastia v novom roku. Doňho jeho zverenci vstúpia práve prvým finálovým stretnutím kvalifikácie Slovenského pohára.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Úspech pre mladého Považskobystričana: Ján Džanaj najlepší na Slovensku!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM