Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické VIDEO videlo za pár dní tisíce ľudí: Sledujte tú nádheru!

V našom meste vzniklo motivačné video venované prevažne mladým ľuďom, ktoré má veľký ohlas. Aké je jeho hlavné posolstvo?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické VIDEO videlo za pár dní tisíce ľudí: Sledujte tú nádheru!
Zdroj: EyesEarth

Približne mesiac vznikalo na prelome augusta a septembra v Považskej Bystrici a okolí motivačné video s názvom Otvor oči!, ktoré po svojom zverejnení získalo veľký ohlas prevažne mladej verejnosti, ktorej aj bolo určené. Za necelé dva týždne zaznamenalo už takmer 5500 zhliadnutí, no viac ako o počet zhliadnutí išlo jeho autorom o myšlienku, ktorú video predstavuje.

Motivačné video z Považskej: Otvor oči!
1
Galéria

Ako nám prezradil autor myšlienky videa a zakladateľ projektu EyesEarth, ktorá video ukázala svetu, Martin Valjent, k jeho natočeniu ich viedla hlavne dnešná doba, v ktorej sa mladí ľudia viac venujú virtuálnemu svetu, keď si radšej zahrajú počítačovú hru, ako by strávili čas vonku.

Chcú rozhýbať ľudí

Celý príbeh videa je podľa autora o tom, ako človek nevníma okolie, díva sa stále len do telefónu a nevníma prírodu a tých, čo sa snažia niečo robiť. Tiež prostredníctvom tohto videa chceli ukázať, aké sú možnosti aktivít v našom meste, preto na ňom ukazujú lokality, kde sa dá prevažne športom stráviť voľný čas.

„Chceli by sme rozhýbať ľudí. Veľa mladých sa totiž viac venuje aktivitám, akým by nemali. Takto ich chceme inšpirovať, aby sa venovali niečomu inému,“ prezradil Martin Valjent.

Motivácia pre mladých

Video je síce venované ľuďom, no je tiež aj o nich, keďže v ňom vystupuje množstvo mladých a úspešných Považskobystri­čanov. „Chceli sme mladým ukázať nejaké vzory v ich veku a takou formou ich motivovať,“ povedal režisér a scenárista videa Patrik Rosina. Okrem neho mal veľký podiel na videu aj Noro Hošták, ktorý sa podieľal na celom strihu.

Čítajte tiež: Maroš (23) z Považskej, budúci architekt to povedal priamo: Toto sa mnohým nebude páčiť!

Účinkovalo v ňom 22 ľudí, hlavnú postavu si zahral budúci architekt Maroš Kostelanský, okrem neho sa v ňom predstavili aj Rado Vokel, Lukáš Muráň, Alex Kostelanský, Rastislav Anyalai, Tomáš Lovíšek, Kristián Sadecký, David Zachar, Marek Kunovský, Peter Schwab, Mirka Heššová, Zdeno Adamčík, Marek Danižík, Lukáš Lednický, Šimon Pitoňák, Adriana Balážiková, Tomáš Baláž , Peter Rosík, Juraj Kubiš, Peter Plaňovský, Alexandra Závracká, Ivo Cehelský. No podiel na ňom majú aj iní, ktorých na ňom síce nevidieť, ale bez pomoci Mateja Andraška, Jakuba Fulmeka a ďalších by nevzniklo.

Motivačné video Otvor oči!: Fotky z nakrúcania
14
Galéria
Zdroj: EyesEarth

Splnili sen

Autori špeciálne ďakujú aj hasičom z Považskej Teplej, ktorí sa im postarali pri tanečnej často videa o umelý dážď, čím sa aj splnil sen vicemajsterky Európy vo výrazových tancoch Adriany Balážikovej, ktorá podľa autorov videa vždy túžila tancovať v daždi, pričom podobných príbehov bolo podľa nich viac.

Čítajte tiež: Považskobystri­čanky Adriana (18) a Mária (15) uspeli na ME: Cenné kovy aj so zlomenou rukou!

Toto video nie je jednorazové, ale naopak malo by ísť o akýsi spúšťač niečoho väčšieho. „Chceme zachovať voľnočasové aktivity, aby ich prebrala aj ďalšia generácia. Aby si našli na seba čas v tejto uponáhľanej dobe,“ doplnil Valjent. „Niekedy bola doba, že keď si ľudia podali ruky, tak to platilo, pričom teraz sa to posunulo k horšiemu. Dnes sa doba kvôli telefónom zrýchlila, kedysi sa mali čas ľudia aj stretnúť,“ dodal Rosina.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania robili zhyby: Zapojili mesto do celosvetového podujatia, FOTO

Dobrovoľníci nezaháľajú ani na jeseň: Považská je opäť o niečo krajšia, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM