Filip Chudý Hádzaná

Považskobystrické tribúny v nadšení: Excelentný výkon novej posily

Na úvod sezóny privítali hádzanári Považskej Bystrice nováčika z Malaciek, ktorého porazili 28:14. No viac ako o výsledku sa hovorilo o jednom mužovi.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické tribúny v nadšení: Excelentný výkon novej posily
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica vstúpili do novej sezóny úspešne, keď porazili nováčika z Malaciek 28:14. No po prvom polčase by nikto takému výsledku zrejme neveril, keďže ten sa skončil 11:10. Už v ňom bol najlepším hráčom domácich brankár Radek Motlík, ale spoluhráči mu veľmi nepomohli, preto na nich aj dvakrát slovne vybuchol. „Mňa naštvalo, že sme hrali presilovku, súper nás dvakrát počas nej prehral a dohral si to do pivota. Preto som vybuchol, ale to sa mi stáva často, to je môj štýl. Ja nie som brankár, ktorý by mlčal. Takto to robím od začiatku kariéry a nebudem sa ako 45-ročný meniť,“ vyjadrila sa letná posila MŠK z Plzne.

Lenže v druhom polčase už naplno prepukli v domácich radoch len pozitívne emócie. Radek Motlík „zavrel“ bránu, keď dostal už len štyri góly. „Ja som čakal, že Motlík ,zavrieʻ bránu od prvej minúty, ale asi tiež musel prísť na chuť obrane domácich. No od 40. minúty ju už ,zavrelʻ a pochytal veľa striel,“ povedal tréner Malaciek Ján Kordoš. Motlík zneškodnil množstvo čistých šancí súpera, čím dostal vo varu aj dovtedy spiace tribúny, ktoré si okrem výborného výkonu získal aj svojou šou, v ktorej gestikuloval smerom k fanúšikom, ktorí mu začali aplaudovať.

„Ja by som si prial, aby už na ďalší zápas prišlo viac divákov. Viem, že súboj s nováčikom asi nebol veľmi atraktívny, ale snáď za dva týždne s Novými Zámkami ich príde viac. Ale podobné to bolo aj v Plzni, keď som prišiel, chodilo málo ľudí, keď som odchádzal, bola plná hala. Verím, že táto sezóna nám vyjde. Ak budeme hrať dobre, verím, že halu naplníme, možno síce nie do posledného miesta, ale cez 1000 ľudí by bolo super,“ vyslovil prianie Radek Motlík.

Oficiálne bolo na stretnutí 500 fanúšikov. „Radek si myslím získal publikum. Som rád, že mu to vyšlo hneď v prvom zápase,“ povedal domáci tréner Václav Straka. Ako Motlík zvyšoval sebavedomie domácich, tak priamo úmerne ho znižoval hosťom, čo potvrdil aj ich hráč Tomáš Stachovič st.: „Mrzí ma naša streľba, lebo chalani v príprave ukázali, že je lepšia, lenže dnes ,zavrelʻ Radek Motlík domácu bránu, čím rozhodol o tom, že sme nielenže nedávali góly, ale aj išli psychicky dole, no a bolo po zápase.“

Podľa informácie, ktorú zverejnil klub MŠK Považská Bystrica na svojom facebookovom konte, mal Radek Motlík v tomto zápase až 64-percentnú úspešnosť zásahov, pričom v hádzanej sa za výbornú považuje už 40 percent. „Gratulujeme Motlíkovi k vynikajúcemu predstaveniu, ktoré nadchlo divákov, hráčov a aj funkcionárov,“ znie pozápasové stanovisko klubu.

Vo fotogalérii si pozrite zábery Radka Motlíka zo zápasu proti Malackám.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí hádzanári majú jasné ciele: Zmeny nielen v hráčskom kádri

Radek Motlík (45), známy ako čarodej z Plzne: Čo rozhodlo o prestupe do Považskej?

Foto: ilustračné

Považská Bystrica - Malacky (28:14): Radek Motlík v akcii
9
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM