Filip Chudý Hádzaná

Považskobystrické tribúny pozitívne prekvapili: Samotný tím si to cení! FOTO

Posledný domáci zápas pred play-off majú za sebou hádzanári Považskej Bystrice. Tí síce tentoraz prehrali, ale veľmi ich potešila reakcia publika.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické tribúny pozitívne prekvapili: Samotný tím si to cení! FOTO
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica majú za sebou posledný domáci zápas v tabuľkovej časti sezóny. Ten najbližší, ktorý bude v stredu 26. apríla proti Šali, už bude totiž druhý semifinálový v play-off. V sobotu utrpeli len druhú prehru v extraligovej nadstavbe, ktorú im opäť uštedril Prešov (18:29). Pod ňu sa výraznou mierou podpísala absencia viacerých hráčov a tiež fakt, že Považskobystričania nepremenili až 15 čistých gólových šancí.

Domáci tréner Václav Straka zagratuloval súperovi k zaslúženej výhre. „My sme hrali to, na čo sme v tomto stretnutí mali. Absenciu viacerých hráčov bolo cítiť, pričom ani ďalší nie sú úplne fit, na čo sme museli myslieť pred blížiacim sa play-off,“ povedal Straka s tým, že chalani sa síce snažili, bojovali, ale súperov brankár Igor Čupryna pochytal veľmi veľa čistých šancí, preto je takýto výsledok, keďže percentuálna úspešnosť streľby nepustí.

„My sme spokojní s tým, že fanúšikovia na tribúnach pochopili stav, aký sa pred týmto stretnutím zrodil v našom kádri. Dlho sa nestalo, že by nám tribúny v Považskej Bystrici po takejto prehre tlieskali, čo oceňujem,“ vyjadril sa služobne najstarší hráč MŠK Ľuboš Cifra.

Ten ďalej uviedol, že do zápasu vstupovali triezvo, keďže nám chýbali dôležití hráči. „Buďme realisti, s Prešovom môžeme vyhrať jeden zápas zo šiestich, ako sa aj stalo. Preto bolo dôležité, že hrali aj iní chalani, ktorých budeme v play-off potrebovať,“ doplnil Cifra s tým, že rozdiel v skóre reálne odráža stav, aký v danej situácii bol.

Považskobystrický tréner videl rozdiel aj v tom, že kým my sme v stretnutí nasadili do hry prakticky celú lavičku, súper hral takmer neustále v základnej zostave, ktorá má neporovnateľnú kvalitu, aj preto bolo také výsledné skóre. „Zápas splnil účel, my sme si vyskúšali viaceré veci. Niektorí hráči hrali na nových postoch, čo bolo pred play-off dôležité, lebo tam sa nám to môže hodiť, ak by niekto nemohol hrať,“ dodal Straka, ktorý si chce vyskúšať niektoré veci aj v stredu, keď cestujeme na posledný zápas pred vyraďovacou časťou sezóny.

Posledný domáci zápas pred play-off: Potlesk aj po prehre s Prešovom!
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výborná reklama pre Považskú vo Švajčiarsku: Ako ocenili prácu našej legendy?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM