Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické rodiny s deťmi sa majú na čo tešiť: Čo sa chystá v centre?

Pri príležitosti Dňa matiek bude centrum Považskej Bystrice patriť hlavne celým rodinám. Na čo sa môžu tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické rodiny s deťmi sa majú na čo tešiť: Čo sa chystá v centre?
Zdroj: Materské centrum Včielka

Najväčšia celoslovenská oslava Dňa matiek, to je Míľa pre mamu, ktorá v sobotu 12. mája napíše v Považskej Bystrici svoj 11. ročník. Ide o kultúrno – vzdelávaco – zábavné popoludnie pre celé rodiny organizované Úniou materských centier. V našom meste ho organizuje Materské centrum Včielka. Míľa pre mamu je zároveň poďakovaním za dobrovoľnícku prácu žien – matiek v materských a rodinných centrách, ktoré počas svojej rodičovskej dovolenky nezištne pomáhajú svojej komunite.

Míľová prechádzka je zážitková trasa, ktorú si rodiny budú môcť aj tento rok prejsť peši, na bicykli, na kolobežke, na korčuliach, v kočíku, či na invalidnom vozíku. Na trase budú pre deti pripravené mnohé športové, kreatívne, interaktívne a zábavné úlohy. Registrácia pri kine Mier prebehne od 15:00 do 17:00, štart samotnej míle je naplánovaný na 16:15. Rodičia s deťmi budú musieť následne prejsť vytýčenú trasu.

„Míľa pre mamu sa začína pri kine Mier, pokračuje smerom k daňovému úradu a odtiaľ sa pôjde na pešiu zónu v centre a späť ku kinu. Na trase bude pripravených šesť stanovíšť, na ktorých budú musieť účastníci plniť rôzne súťažné úlohy, ktorých splnenie sa zaznamená na kartičku. Kto bude mať všetko splnené, toho na konci míle bude čakať darček,“ povedala Monika Turányiová predsedníčka MC Včielka.

Ako nám ďalej prezradila, všetko majú už pripravené. „Veríme, že vyjde aj počasie. Tohtoročnou témou podujatia bude jednoducho mama, čiže je to venované všetkým matkám na svete. Chceme, aby rodiny strávili tento pekný sviatok spolu a v príjemnej atmosfére. Aby sa každý účastník dobre cítil, zabavil a vládla priateľská atmosféra,“ doplnila organizátorka akcie v našom meste.

„Pripravené budú aj tvorivé dielne, kde deti budú môcť vyrobiť pre svoje mamy pekné veci,“ dodala Turányiová. Nebude chýbať ani tombola. Účinkovať budú deti zo ZŠ Slovenských partizánov, Stakeout Crew (CVČ), Optimist Crew (CVČ), ZUŠ HO, SZUŠ STELLA a folklórny súbor CCVČ Rozkvet.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM