Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické fontány sa spustili: Nezabúdajte ale na toto! FOTO

Počasie je stále teplejšie a pohľady ľudí smerujú už aj k mestským fontánam, ktoré prinášajú osvieženie. Ako vyzerajú naše fontány po zime?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické fontány sa spustili: Nezabúdajte ale na toto! FOTO
17
Galéria

V minulých dňoch sa v Považskej Bystrici pracovalo na údržbe fontán. Aktuálne máme celkovo tri funkčné fontány, ktoré sa nachádzajú pred mestským a okresným úradom, najnovšia je v centrálnej mestskej zóne (CMZ). Považskobystrická hovorkyňa Iveta Kováčiková prezradila, že údržba fontán spočíva v kompletnom hĺbkovom vyčistení, nakoľko vplyvom vody a vlhkosti sa tu každoročne tvoria nánosy vodného kameňa. Ďalšie povrchové úpravy spočívajú najmä v novom nátere. „Na fontáne pred okresným úradom sa tiež každoročne opravuje obklad z vonku fontány, ktorý tu ničia parkujúce vozidlá,“ uviedla hovorkyňa.

„Mesto v súčasnosti údržba a prevádzka dvoch funkčných fontán stojí približne 4 500 eur. Náklady na prevádzku zrekonštruovanej fontány v CMZ budú známe až zo záverečného účtu mesta,“ povedala hovorkyňa nášho mesta.

Najviac navštevované sú hlavne fontány v CMZ a pred mestských úradom, pričom obe pútali pozornosť aj v zime, keď v nich bola vianočná výzdoba. Rekonštrukcia fontány za kinom Mier bola ukončená minulý rok, pričom sa začína uvažovať aj o rekonštrukcii tej pred mestským úradom.

Spustenie fontán sa zrealizovalo v minulom týždni. V letných mesiacoch sa často stáva, že ľudia a najmä malé deti, sa chcú vo fontáne osviežiť, lenže hovorkyňa mesta upozorňuje, že voda v týchto zariadeniach je chemický upravovaná a nie je určená ani na kúpanie a ani na pitie.

Fontány v Považskej Bystrici: Takto vyzerajú po spustení!
17
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Centrum Považskej sa rekonštruuje: Pozrite na FOTKÁCH, ako má vyzerať!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM