Filip Chudý Kultúra

Považskobystrické CVČ sa lúčilo so školským rokom: O záverečnú šou bol veľký záujem

S koncom školského roka sa pomaly končí aj táto sezóna v krúžkoch nášho CVČ. Jeho žiaci dosiahli množstvo úspechov, pričom plody svojej práce ukázali na veľkej záverečnej šou v kine Mier.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické CVČ sa lúčilo so školským rokom: O záverečnú šou bol veľký záujem
Zdroj: Katarína Ligasová

Centrum voľného času (CVČ) v Považskej Bystrici má počas školského roka množstvo aktivít. Takmer neustále sú deti z neho na nejakých súťažiach, často mimo nášho mesta, preto sa niekedy stáva, že rodičia svoje ratolesti ani poriadne pri ich vystúpeniach nevidia. Z toho dôvodu vznikla tradícia, že na konci školského roka sa usporiada jedno veľké podujatie spojené s odovzdávaním cien, na ktorom sa budú prezentovať všetky talentované deti z CVČ. To sa koná pod názvom ABC Show, čo je akýsi odkaz na starý názov CVČ.

„ABC show je prehliadka činnosti CVČ. Kto z detí sa môže prezentovať na pódiu, účinkuje v kultúrnom programe v kinosále, plus zároveň je aj výstava prác detí a fotografie z činnosti vo výstavnej miestnosti a vo vstupnej hale kina,“ povedala nám Katarína Ligasová z CVČ v Považskej Bystrici.

Ocenenia navrhujú pedagógovia (vedúci krúžkov) a odmenou pre ocenených je diplom a plaketa. „V programe na ABC show účinkovalo 232 detí, návštevníkov programu bolo odhadom 300, pričom medzi nimi nechýbali ani mestskí poslanci na čele s primátorom. Program podujatia otvoril príhovor zástupkyne riaditeľa Marty Rehúšovej, ktorá poďakovala zriaďovateľovi, rodičom, deťom a priaznivcom CVČ,“ dodala Katarína Ligasová.

Za tento rok sa rozdalo až 21 ocenení. Sedem si prevzali členovia TS Optimist Crew, čo sú tanečníci break dance. Tí sa najviac v sezóne zviditeľnili víťazstvom na krajskom kole súťaže Deň tanca Trenčianskeho kraja. Šesť ocenení putovalo pre mažoretky Bona, ktoré žali na domácej scéne jeden úspech za druhým a už sa pripravujú na ME, ale dobré meno nášmu mestu robili všetci členovia CVČ, ktorí dosiahli v tomto školskom roku množstvo úspechov a budú mať čo robiť, aby to v budúcom školskom roku minimálne vyrovnali.

Zoznam ocenených na ABC Show 2016

Za aktívnu prácu a úspešnú reprezentáciu CVČ v školskom roku 2015/16

Jakub Melicherík, Kevin Zemančík, Juraj Valjent, Marek Valášek , Richard Angst, Alex Michálek, Aurel Kasmen (všetci TS Optimist Crew), Karol Kostelanský (šachový krúžok), Oliver Buday (strelecký krúžok), Simon Michálek (zápasenie), Karolína Oselská, Daniela Kabzanová (obe MS Marija), Karolína Kalinajová, Timea Lazarová, Adriana Juríčková, Klára Michaldová, Romana Miklošová, Zuzana Kardošová (všetky MS Bona), Michal Mahút (FS Bystričan),

Za pomoc a spoluprácu pri výchove detí z DFS Bystrinka

Ráchel Katerinčinová a Veronika Stopková (obe FS Bystričan)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Spríjemnite si nový týždeň: 10 tipov na zaujímavé považskobystric­ké akcie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM