Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické cintoríny pred Dušičkami: V akom čase budú otvorené?

Na blížiace sa Dušičky sa pripravujú aj všetky miestne cintoríny. Aké opatrenia sa vykonali a kedy môžete navštíviť hroby svojich blízkych?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické cintoríny pred Dušičkami: V akom čase budú otvorené?
Zdroj: TASR

Začiatkom budúceho týždňa je tu Sviatok všetkých svätých a tiež Pamiatka zosnulých, no zvýšený pohyb na cintorínoch možno očakávať už počas najbližšieho víkendu. S tým súvisia aj rôzne opatrenia týkajúce sa otváracích hodín a odpadu na 19 považskobys­trických cintorínoch, z ktorého sú dva priamo v meste, zvyšok v prímestských častiach.

Ako informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, vzhľadom na väčšie množstvo odpadu v tomto období budú na starom a novom cintoríne v Považskej Bystrici pristavené veľkokapacitné kontajnery a na cintorínoch v Považskej Teplej, Považskom Podhradí, Podvaží, Dolnom Moštenci, Šebešťanovej a Orlovom pribudli ďalšie 1100 litrové nádoby.

„Vývoz odpadu bude priebežne sledovaný a v prípade potreby bude doplnený počet kontajnerov aj na ostatných cintorínoch. Veríme, že aj návštevníci cintorína prispejú svojou disciplinovanosťou k zabezpečeniu čistoty na cintorínoch a odpad budú odkladať iba na miesto k tomu určené,“ povedala Iveta Kováčiková.

Otváracia doba na cintorínoch

Mestská hovorkyňa tiež prezradila, že aj v tomto roku bol na všetky cintoríny rozvezený posypový materiál na zimnú údržbu a posyp nespevnených chodníkov. Pohybovať sa na cintorínoch v prímestských častiach Považskej Bystrice je možné neustále, keďže tie sa nezamykajú a niektoré sa navyše ani uzamknúť nedajú, čo nám prezradil Miroslav Nemčík, konateľ spoločnosti A-ARCHA, ktorá prevádzkuje cintoríny v našom meste.

Pre cintoríny priamo v meste platí do 7. novembra otváracia doba od 8:00 do 20:00, no so zatvorením sa počas Dušičiek hýbe smerom nahor podľa potreby. „Hlavne v nočných hodinách posúvame otváraciu dobu na cintorínoch podľa potreby, keďže je vtedy na nich stále veľa ľudí. Vlastne ich zatvárame v momente, keď ich opustí posledný človek, čo býva cca o 22:00,“ dodal Miroslav Nemčík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V považskobys­trickej nemocnici úradovali sprejeri: Toto sa im ale podarilo! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM