Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická nemocnica s novinkami: Čo všetko v nej pribudlo? FOTO

V Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici sa realizovali viaceré zmeny. Pozrite, čím sa môže po novom pochváliť.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická nemocnica s novinkami: Čo všetko v nej pribudlo? FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici (NsP PB) prešla tento rok úpravami. Opravila sa prístupová cesta v areáli nemocnice, zakúpila sa artroskopická veža a nový monitoring pooperačnej izby. V súčasnosti sa ešte dokončuje obnova okien na neurologickom oddelení.

„V priebehu tohto roka sa najviac investovalo do ortopedického oddelenia, kde z financií Trenčianskeho samosprávneho kraja bola zabezpečená artroskopická veža, ktorá stála 128 000 eur. Vďaka nej sa rozšíri celé portfólio výkonov na ortopédii, hlavne sa budú môcť robiť ďalšie menšie kĺby, ktoré sa tu doteraz nerobili,“ povedal riaditeľ nemocnice Igor Steiner.

Ako ďalej uviedol, nový monitoring na pooperačnú izbu zakúpili z financií nemocnice a od sponzorov, pričom jeho cena bola necelých 20 000 eur. „Okrem toho sme sa pustili do kompletnej výmeny okien na neurologickom oddelení. Celkovo sa vymení 90 okien. V spolupráci s mestom sa nám podarilo tiež opraviť čiastočne cesty v areáli nemocnice a najmä prístup na parkoviská k nemocnici a k letiskovej ploche,“ doplnil Steiner.

Artroskopická veža s inštrumentárom umožní pokrok v diagnostike, ako aj v samotnej liečbe. „Už sme dokonca s touto vežou skúšali aj nové operačné zákroky. Máme lepšiu optiku, čo umožní sa lepšie zorientovať v kolene. Skúšali sme už aj artroskopickú plastiku skrížených väzov kolenného kĺbu. Doteraz sa takéto operácie u nás nevykonávali a pacientov sme posielali na vyššie pracoviská,“ vyjadril sa Ivan Pichkár, zástupca primára ortopedického oddelenia NsP PB.

Na ortopedickom oddelení pribudol okrem toho aj nový monitorovací systém. „Je prínosom v tom, že všetky údaje od pacientov z pooperačnej izby sa automaticky prenášajú na monitor, ktorý majú sestričky u seba. Zabezpečuje to teda lepšiu starostlivosť o pacienta,“ konštatoval Pichkár.

Novinky v považskobystrickej nemocnici: Pozrite, čo je nové
4
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Najväčšia škola v Považskej sa dočkala: Verejnosť si ešte počká, VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM