Filip Chudý Hádzaná

Považskobystrická kabína je dotknutá: Pre trénera súpera sú to primitívi! FOTO

MŠK Považská Bystrica prehrala so Šaľou gólom z poslednej sekundy. Naše mužstvo ale verí, že je natoľko silné, že to ho nezlomí.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická kabína je dotknutá: Pre trénera súpera sú to primitívi! FOTO
14
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Až v poslednom domácom zápase nadstavbovej časti Slovnaft handball extraligy utrpeli hádzanári MŠK Považská Bystrica prvú domácu prehru v tejto sezóne, ktorá nebola proti suverénovi ostatných rokov z Prešova. Zrodila sa v stretnutí, v ktorom nám už prakticky o nič nešlo, keďže druhé miesto sme mali isté. Šali vzhľadom na vývoj súbežne hraného zápasu v Bratislave tiež o veľa nešlo, keďže Topoľčany si tam s prehľadom kontrolovali tretiu pozíciu pred play-off. Aj preto sme boli svedkami otvorenej hádzanej bez zbytočného tlaku, v ktorej padlo veľa gólov. Na našu smolu, ten záverečný v poslednej sekunde na 29:30 z ruky hosťujúceho Šulca. Nepomohol nám tak ani tradične dobrý výkon Radka Motlíka v bráne.

„Bol to kvalitný zápas proti silnému súperovi, pričom to bolo ako na hojdačke. Veľká škoda, že hoci sme boli pred koncom výsledkovo hore, následne sme nepremenili šance, čo kvalitný súper hneď využil. Táto prehra nás mrzí,“ povedal tréner MŠK Václav Straka, ktorého sme sa tiež opýtali, čo môže s jeho tímom pred play-off spraviť prvá nečakanejšia domáca prehra v sezóne: „Mňa môže len tešiť, ak verejnosť považuje našu prehru s aktuálnym vicemajstrom za pomerne nečakanú… Boli sme doma, chceli sme vyhrať, ale nepodarilo sa, hoci sme mohli pri troche šťastia zvíťaziť. Verím, že to na tíme nezanechá žiadne stopy.“

„Vyhrali sme, čo je najdôležitejšie, hoci sme zostali v tabuľke štvrtí. Víťazstvo nás hreje, lebo sa zrodilo na pôde kvalitného súpera. Zápas ponúkol pekné momenty a my sme mali v jeho závere šťastie. Mrzí ma len to, čo sa dialo potom na tribúnach. Na Slovensku je to choré, keď si nedokážeme vážiť vlastných hráčov a trénera, ktorí v tejto sezóne robia maximum. Pre mňa sú takí ľudia primitívi,“ vyjadril sa tréner Šale Ján Kolesár.

Ten narážal na pozápasové nemiestne výkriky niektorých ľudí z tribún, ktorým sa nepozdával výkon hráčov a prehra z poslednej strely. Považskobystrickú kabínu tieto slová tiež fanúšikov viac ako mrzeli, pričom cíti, že si niečo také za výkony v tejto sezóne nezaslúži. Najväčším negatívom našej sobotnej hry boli unáhlené útoky, keď hráči išli často príliš skoro do streľby, ktorá navyše nevychádzala. „Je pravda, že sme mali veľa uponáhľaných útokov. Asi to bolo spôsobené tým, že sme už mali isté druhé miesto a koncentrácia na útočné činnosti nebola dobrá, každý hráč to chcel zobrať na seba, lenže neviedlo to k úspechu,“ uviedol Straka.

„Určite sme sa nešetrili, len proste nám to teraz nevyšlo, čo korunoval inkasovaný gól v poslednej sekunde. Takticky sme to ako spojky nezvládli. Strieľali sme z nepripravených pozícií, čo súper využíval na protiútoky,“ konštatoval Marián Gardian s tým, že skóre sa prelievalo z jednej strany na druhú, pričom dôležité boli aj výkony obrán a góly z protiútokov. „My sme dobre psychicky pripravení, preto si nemyslím, že nás táto prehra rozhodí. Tešíme sa už na play-off,“ doplnil.

Prvý zápas semifinále hráme doma v sobotu 21. apríla o 18:00 proti Topoľčanom. V utorok 17. apríla hráme ešte dohrávku v Prešove, ale v tomto stretnutí už pôjde hlavne o to, aby sa nikto pred rozhodujúcou fázou sezóny nezranil.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

MŠK Považská Bystrica - HKM Šaľa: Domáca generálka pred play-off
14
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM