Filip Chudý Iné športy

Považskobystričanky v svetovej špičke: Tomu sa hovorí medailová žatva, FOTO

Máme byť na čo pyšní. Zo svetového šampionátu v mažoretkovom športe si považskobystrický súbor Bona priviezol množstvo medailí.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanky v svetovej špičke: Tomu sa hovorí medailová žatva, FOTO
Zdroj: Majorettsport WORLD Federation

V chorvátskom Poreči sa minulý týždeň uskutočnili II. majstrovstvá sveta v mažoretkovom športe. Slovensko reprezentoval aj považskobystrický súbor Bona, ktorý sa v konkurencii najlepších svetových súborov nestratil. „Bona patrila medzi popredné tímy na celých MS. Ešte som to síce presne nespočítala, ale určite sme zaradili medzi najväčšie tímy nielen čo sa týka počtu zastúpenia, ale aj medzi výsledkovo najúspešnejšie,“ povedala vedúca súboru Elena Martinková.

Čítajte tiež: Desiatky Považskobystri­čaniek na MS: Z Chorvátska chcú priniesť medailu

Z premiérových MS v roku 2014 si Bona domov priviezla dve striebra a jeden bronz. Túžbou vedúcej súboru bolo tieto výsledky zopakovať, prípadne doniesť aspoň medailu, no hneď v prvý súťažný deň získala Bona tri zlaté. „Príjemne prekvapení, nadmieru spokojní, ba až šokovaní, sme boli hneď z prvého dňa, keď prvé tri naše formácie, ktoré súťažili, získali zlato. To bol neskutočne motivujúci štart pre celý tím, ba až zaväzujúci,“ prezradila Martinková.

Fantastický tím

Zdroj: Mažoretky BONA

Podľa jej slov hneď v prvý deň dosiahli nad rámec to, po čo na svetový šampionát vlastne išli, ale neuspokojili sa, skôr to celý tím neuveriteľne nakoplo. „Počas všetkých siedmich dní v Chorvátsku dievčatá žili ako jeden tím, navzájom sa povzbudzovali a pomáhali si,“ vyslovila sa Elena Martiková, ktorá je veľmi vďačná Centru voľného času a mestu, ktorí ich podporili.

„Som vďačná aj rodičom, ktorí išli na vlastné náklady do dejiska MS, len aby nám pomáhali. Celkovo sme vytvorili jeden fantastický tím,“ konštatovala vedúca Bony.

Medailová žatva

Seniorky Bony: Víťazná choreografia Kleopatra
4
Galéria
Zdroj: Majorettsport WORLD Federation

V konkurencii viac ako 4500 mažoretiek z takmer dvoch desiatok krajín sveta sa Bona dokázala presadiť, keď jej veľký tím 80 mažoretiek, ktoré súťažili v 14 formáciách, domov celkovo priviezol šesť zlatých, dve strieborné a jednu bronzovú medailu. „S vystúpením Bony na MS som nadmieru spokojná. Viac sme dosiahnuť snáď pomaly ani nemohli. Naše očakávania to maximálne prekročilo,“ informovala Martinková.

Tá je zároveň aj prezidentkou Asociácie mažoretkového športu na Slovensku a z tohto titulu bola spokojná so slovenskými výsledkami na MS, ktoré podľa jej slov vo veľkej miere patrili slovenským tímom. „Je to pozitívny zážitok, ale zároveň záväzok na sebe naďalej pracovať a udržiavať si nejakú pozíciu. Aby to nikto nemohol považovať za náhodu, ale za výsledok tvrdej práce, ktorú dievčatá absolvovali,“ dodala Martinková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické mažoretky zahviezdili: Zlato z majstrovstiev Európy a nielen to! FOTO

Považskobystri­čanov čaká dôležitý týždeň: Zdravotné problémy pretrvávajú

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM