Filip Chudý Iné športy

Považskobystričanky medzi európskou elitou: V Taliansku žali medaily, FOTO a VIDEO

Na európskom šampionáte mažoretiek sa vo výbornom svetle prezentovali mladé Považskobystričanky. Čo sa im podarilo dosiahnuť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanky medzi európskou elitou: V Taliansku žali medaily, FOTO a VIDEO
6
Galéria
Zdroj: Mažoretky BONA

Po Púchove prevzala štafetu talianska Giulianova, ktorá usporiadala tohtoročné majstrovstvá Európy v mažoretkovom športe. Na európskom šampionáte sa minulý týždeň predstavilo vyše 4000 mažoretiek zo starého kontinentu, pričom sa medzi nimi nestratili ani zástupkyne považskobystrického súboru Bona. Ba čo viac, tie sa zaradili medzi najúspešnejšie účastníčky podujatia, keď takmer každé jedno vystúpenie premenili na zisk medaily. Ich celková medailová bilancia má hodnotu 7–2–1, k čomu ešte pridali jedno piate miesto.

„S výsledkami som nadmieru spokojná. Ja som v ani najtajnejších snov nečakala, že by sme mohli takto dobre dopadnúť. Naozaj ma to prekvapilo, ba až nadchlo. Vzhľadom na to, v akých podmienkach sa tieto ME odohrávali, išlo o fantastický výkon. Veď sme patrili medzi najúspešnejšie súbory celých ME,“ povedala vedúca súboru Elena Martinková.

Tá si výsledky cenila o to viac, že jej zverenkyne zvládli všetky nástrahy, ktoré nielen im pripravili organizátori, keď boli aj niekoľkohodinové sklzy v programe, navyše na hlavnom javisku bolo veľké teplo. „Išli sme tam s ambíciou, čo najlepšie reprezentovať a prípadne vo veľkých formáciách sa pokúsiť o medailu. Vypálilo to tak, že okrem jednej disciplíny sme mali samé medailové umiestnenia. Pritom konkurencia bola obrovská,“ prezradila Martinková s tým, že ME sa prvýkrát zúčastnili aj viaceré postsovietske krajiny.

Veľa účastníkov podľa jej slov prilákalo atraktívne dejisko, keďže Giulianova leží pri Jadranskom mori. Z Považskej Bystrice išla do Talianska 110-členná výprava, z toho bolo 90 súťažiacich. Martinková vysoko vyzdvihuje prácu celého podporného tímu, bez neho by vraj takého výsledky neboli.

Považskobystrický súbor Bona: Zlaté vystúpenie senioriek na ME
1
Galéria

Pre Bonu to bolo úspešné zavŕšenie tejto sezóny. Jej vedúca sa už teší na tú budúcu, pričom je navyše rada, že jej zverenkyne budú mať prvýkrát v histórii ich súboru skutočné prázdniny, o čo sa postaral posun šampionátu, ktorý v minulosti býval cez prázdniny, no teraz sa odohral už v závere júna.

Medailová žatva mladých Považskobystričaniek: Úspechy na ME v Taliansku
6
Galéria
Zdroj: Mažoretky BONA

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Športová hala sa roztancovala: Považskobystričanky ukázali svoj talent, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM