Filip Chudý Krimi

Považskobystričanka Veronika (24) zastavená na Kukučínke: Dievča si doprialo...

Na Kukučínovej ulici v Považskej Bystrici zastavili šoférku Veroniku z nášho mesta. Čo odhalila následná kontrola?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanka Veronika (24) zastavená na Kukučínke: Dievča si doprialo...
Zdroj: TASR

V sobotu 7. októbra o 3:37 na Kukučínovej ulici v Považskej Bystrici smerom k futbalovému štadiónu hliadka železničnej polície predpísaným spôsobom zastavila a kontrolovala osobné vozidlo VW Polo, ktoré riadila 24-ročná Veronika z Považskej Bystrice. Informovala o tom Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne.

„Policajti vyzvali mladú vodičku k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a následne k vykonaniu dychovej skúšky. Vodička sa dychovej skúške dobrovoľne podrobila a nafúkala 1,21 mg/l, čo predstavuje 2,52 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala o niečo nižšiu hodnotu, stále však presahujúcu dve promile. Alkotest pri opakovanej skúške ukázal hodnotu 2,10 promile,“ povedala Antalová.

Ako ďalej uviedla, z uvedeného dôvodu policajti vodičke ďalšiu jazdu zakázali a obmedzili ju na osobnej slobode. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov bola Veronika obvinená z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky,“ doplnila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne s tým, že takíto vodiči sú nebezpeční nielen pre seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. No a keďže ich neodrádza ani to, že takouto jazdou sa dopúšťajú trestného činu, preto polícia podľa slov Antalovej v kontrolách na zisťovanie požitia alkoholu nepoľaví a bude v nich pokračovať dennodenne aj naďalej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dcéra hľadá matku, ktorú nevidela dlhé roky: Pomôžte nájsť Annu (57) z Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM