Filip Chudý Rôzne

Považskobystričanka Eva (61) s významným ocenením: Odmenených 15 rokov práce

Eva Dzurjaníková z Považskej Bystrice sa dlhoročne venuje dobrovoľníckej činnosti, pričom teraz za ňu bola odmenená. Ako vníma zisk prestížnej ceny?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanka Eva (61) s významným ocenením: Odmenených 15 rokov práce
Zdroj: OZ Zdravá duša

Liga za duševné zdravie (LDZ) ocenila tých, ktorí sa profesionálne i v rámci dobrovoľníckej činnosti starajú o to, aby bolo Slovensko zdravšou krajinou so spokojnejšími ľuďmi. Cenu LDZ v kategórii jednotlivcov a združení, ktoré podporujú duševné zdravie, odovzdali aj predsedníčke občianskeho združenia (OZ) Zdravá duša v Považskej Bystrici Eve Dzurjaníkovej. „Pani Dzurjaníková sa už 15 rokov venuje starostlivosti o ľudí s duševným ochorením, OZ, ktoré založila, má okolo 60 členov,“ odôvodnila výber laureátky PR manažérka LDZ Oľga Valentová.

LDZ oceňuje významné osobnosti každoročne, pričom OZ Zdravá duša chodí podporovať ocenených , no a teraz prišiel pri oceňovaní rad aj na jej predsedníčku. „Toto ocenenie si veľmi vážim. Bola som zaskočená, prekvapená, ale aj potešená, že som ho získala,“ prezradila Eva Dzurjaníková s tým, že je to ocenenie dobrovoľníckej práce, keďže túto činnosť si organizuje v rámci dobročinnosti mimo pracovný úväzok. Zamestnaná je ako zdravotná sestra na Psychiatrickom oddelení Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici.

„Ja to beriem tak, že je to viac-menej aj ocenenie pre tých ľudí, čo mi pomáhajú počas tých rokov, keďže sama by som to nezvládla robiť všetky tie aktivity, ktoré robíme. Vždy mám niekoho, kto mi pomáha. Či už sú to samotní pacienti, rodinní príslušníci a tiež nejakí dobrovoľníci, ktorí mi pomáhajú. Preto hovorím, že je to ocenenie nás všetkých,“ povedala predsedníčka OZ Zdravá duša.

Je to pre ňu ďalšie ocenenie, keďže ako nám prezradila, v minulosti už získala Biele srdce určované sestričkám. Teraz teda získala ocenenie za dobrovoľnícku prácu. „Je to morálne ocenenie, ale pre mňa je to potešujúce. Aj ma to posilnilo, hoci som už na sklonku profesionálnej kariéry a prechádzam pomaly do seniorského veku. Je to aj také zadosťučinenie za tie všetky roky, že ma takto ocenili,“ uviedla 61-ročná Považskobystri­čanka, pochádzajúca z Papradna.

OZ Zdravá Duša má podľa slov jej predsedníčky z celkového počtu asi 35 stálych členov, ktorí sú v ňom od začiatku. Je zamerané na sociálnu rehabilitáciu duševne chorých v regióne Považia, keď do jeho činnosti patria najmä tvorivé dielne, rekondičné pobyty, edukácia verejnosti a pomoc rodinám s chorým.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Chrípka je na ústupe: Považskobystrický okres je na tom najlepšie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM