Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania zvládli zápas ako hrom: Vytiahli eso z rukáva! VIDEO a FOTO

Výborná základná časť v podaní hádzanárov Považskej Bystrice mala dôležité pokračovanie. V jednom zo zlomových stretnutí ukázali svoju silu.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania zvládli zápas ako hrom: Vytiahli eso z rukáva! VIDEO a FOTO
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

V poslednom domácom zápase základnej časti Slovnaft handball extraligy išlo hádzanárom MŠK Považská Bystrica o veľa. Hostili totiž úradujúceho vicemajstra zo Šale, ktorý po prekvapivej výhre nad Prešovom bol v tabuľke stále bodovo neďaleko nás. Ak by navyše u nás vyhral, súboj tria MŠK, Topoľčany, Šaľa o druhé miesto by začal prakticky odznova. No to Považskobystričania nedovolili, po kvalitnom výkone vyhrali 32:28, navyše Topoľčany prekvapujúco zaváhali v Malackách. Vďaka tomu máme na Topoľčany náskok už troch bodov a Šaľa na nás stráca dokonca šesť bodov.

„Som spokojný, veď to bol zápas ako hrom, v ktorom sa stretli dve mužstvá s dobrou formou. Nič tomu nechýbalo, ani atmosféra, dramatičnosť či dobré výkony. Mali sme síce problémy so zostavou, ale navrátilci Pupík a Kozák nám pomohli v dôležitých úsekoch. No dobre hrali všetci naši hráči, pričom kolektívnym výkonom sme zaslúžene vyhrali. Pomohli nám aj fanúšikovia, za čo im ďakujeme,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Hostia ukázali odolnosť, keď ich nezlomili ani stavy 9:4 či 13:9, práve naopak v 27. minúte bol stal 14:15, no to bolo jediný raz, keď sme prehrávali. „Šaľa je kvalitné mužstvo, preto vie dohnať aj väčšiu stratu. No mňa teší, že ani nás to nepoložilo, práve naopak, vybudovali sme si ďalší náskok, čo je výborný poznatok pred blížiacim sa koncom sezóny a play-off. Veď my už budeme mať prakticky len takéto zápasy,“ uviedol Straka, ktorý za nepriaznivého stavu vytiahol pomyselné eso z rukáva, keď poslal do brány Kovačina, čo bol dôležitý moment stretnutia. „Kovačin nielen dobre zachytal, ale mal aj potrebné gólové asistencie,“ doplnil.

Ten nedostával v minulých zápasoch veľa príležitostí, keďže ako sám poznamenal, Radek Motlík má formu ako za mlada, no potvrdil, že je kedykoľvek pripravený nastúpiť a tímu pomôcť. „Už pred zápasom to bolo vyhecované, veď takýchto duelov je v našej lige bohužiaľ málo. Aj preto sa na to každý tešil. Obe mužstvá mohli vyhrať, ale my sme mali lepšiu desaťminútovku, kde sme to zlomili na svoju stranu,“ konštatoval Kovačin.

Pritom bol to práve on, kto v rozhodujúcich chvíľach zabral. Za stavu 21:20 spolu s dobre pracujúcou obranou takmer na sedem minút stiahli na našej bráne roletu. Kovačin navyše pridal skvelé výhody spoluhráčom do trhákov, z toho sme dali „ľahké“ góly, získali náskok 25:20, ktorý sme si vďaka koncentrácii hráčov udržali až do konca. „Ja som nevnímal, že teraz je zlomová situácia a musím tam tú loptu do trháku poslať. Proste krídlo musí byť prvé v útoku a ja mu musím tam tú loptu dať. Všetko ale záleží od danej situácie a milisekundy na rozhodnutie, ktorú mám. Ak by som zaváhal, nemusí byť z toho nič. Teraz to vyšlo, hoci niekedy nemusí,“ vyjadril sa náš brankár.

Spomínaný úsek označili unisono za rozhodujúci aj šaliansky tréner Ján Kolesár a pravý krídelník hostí Maroš Hájnik. „Domácim sme vtedy nabili do protiútokov a navyše sme ich ani nezachytili. Zápas proste zvládli lepšie, preto vyhrali. Pre nás je to škoda, lebo v tomto stretnutí išlo naozaj o veľa,“ poznamenal tréner hostí s tým, že Považská Bystrica je zaslúžene v tabuľke tam, kde je. „Nie je nič príjemné, že máme v tabuľke takú stratu, ale nemôžeme na to myslieť. Treba sa sústrediť na ďalšie zápasy,“ dodal Hájnik.

Športová hala v Považskej si užila výhru nad vicemajstrom: Záver duelu a oslavy
1
Galéria

V stredu ukončia hráči MŠK základnú časť v Prešove proti tamojšej rezerve, čo je pre nás ďalší dôležitý zápas. „My nie sme mužstvo, ktoré môže hrať na pol plynu. Musíme hrať stále naplno, pričom keď tomu tak je, nemusíme sa báť nikoho,“ zakončil považskobystrický tréner s tým, že z Prešova chcú body, no a potom sa už budú pripravovať na osemfinále Vyzývacieho pohára, keď už v nedeľu o 18:00 privítame portugalskú Madeiru.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považská zvládla dôležitý duel: V „štvorbodovom“ zápase porazila Šaľu
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM