Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania získali piaty skalp: V pohárovej Európe aj na jar! FOTO

Slovenská hádzaná má vďaka Považskej Bystrici už isté zastúpenie aj v jarnej fáze európskych pohárov. Na jej štíte zostal známy klub.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania získali piaty skalp: V pohárovej Európe aj na jar! FOTO
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica odohrali počas víkendu svoj jubilejný 10. dvojzápas na európskej pohárovej scéne. Po gruzínskych kluboch Ševardeni Tbilisi (2002) a HC Tbilisi (2007), belgickom Tongerene (2003) a srbskom Partizane Belehrad (2016) je čiernohorský RK Lovčen piatym protivníkom, ktorého dokázali vyradiť. Základ postupu položili už v piatok, keď vyhrali 34:26, preto im v odvete, ktorá sa po dohode klubov hrala opäť u nás, stačila aj remíza 24:24. Zvyšných 12 našich európskych súbojov bolo v skupinovej fáze Ligy majstrov.

„Sme šťastní z tohto myslím zaslúženého postupu. Lovčen je kvalitné mužstvo, preto je postup zásluhou našej kvalitnej hry, keď sme súpera nepustili na dostrel, nie preto, že by súper bol horší. My sme hrali v prvom zápase kvalitne, pričom ma teší, že sme na to nadviazali aj v odvete, keď základná zostava to odohrala koncentrovane a nepripustila postupovú drámu,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Naši hráči viedli v druhom polčase odvety už 20:13, ale následne sa chvíľu po prestriedaní na ihrisku hľadali, čo súper využil na šesťgólovú šnúru. Potom góly pribúdali takmer rovnomerne na obe strany, pričom Považskobystričania boli stále vpredu, no nezvládli samotný záver. Zbytočné chyby aj skúsených hráčov zapríčinili, že sa duel skončil remízou. „Ja ako tréner musím prestriedať, lebo základná zostava hrala za dva dni jeden a pol zápasu veľmi dobre, položila základ postupu, no sú tu aj ďalší hráči, ktorí poctivo trénujú a potrebujú aj oni šancu. Navyše si treba uvedomiť, že už v utorok nás čaká dôležitý ligový zápas. Je síce pravda, že ak by som neprestriedal, zápas by sme zrejme možno aj vysoko vyhrali, lenže my pohárovú Európu hráme aj kvôli naberaniu skúseností, preto to neľutujem,“ vyjadril sa Straka.

Ten sa tiež poďakoval klubu, mestu a fanúšikom za podporu a možnosť sa ukázať v pohárovej Európe. „Už toto nie je málo, veď sme sa dostali do jarnej fázy európskej súťaže, čo nebýva samozrejmosť, veď konkurencia v Európe je obrovská. Čo bude na jar, to sa uvidí, ale radi by sme dostali v ďalšom kole atraktívneho súpera,“ doplnil Straka.

Na ďalšieho súpera sa tešia už aj naši hráči, čo potvrdil Martin Kozák. „Išli sme do tohto dvojzápasu s cieľom hrať čo najlepšie a hlavne postúpiť, čo sa podarilo. V prvom zápase sme dali do toho všetky sily, v druhom už to tak nešlo, keď hlavne po zmene strán sme robili viaceré zbytočné technické chyby, čo súper využil. Nechceli sme doma prehrať hlavne kvôli fanúšikom, nakoniec bola teda remíza, ktorá potvrdila náš zaslúžený postup a už sa tešíme na ďalšie kolo,“ uviedla naša spojka.

Považská Bystrica postúpila do osemfinále Vyzývacieho pohára: Zábery z odvety
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Legendárna šesťdňová v Považskej a okolí: FOTO spred 40 rokov oživujú spomienky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM