Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania v pohárovom semifinále: So žrebom vláde spokojnosť

Hádzanári MŠK Považská Bystrica postúpili do semifinále Slovenského pohára a už poznajú aj meno svojho súpera. Kto ním je?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania v pohárovom semifinále: So žrebom vláde spokojnosť
Zdroj: Barbora Talačová

Počas tohto týždňa sa odohrali všetky zápasy štvrťfinále Slovenského pohára hádzanárov. Považskobystričania cestovali do Martina, ktorý sa v predchádzajúcom kole postaral o prekvapenie na účet ŠKP Bratislava. A hoci snaživí domáci zdatne vzdorovali, hráči MŠK postúpili ďalej po výhre 30:26.

Dobrou správou bolo to, že v tomto stretnutí už naskočil do hry po dlhšom zranení Peter Jurák, ale pre zmenu chýbali Radek Motlík a Stanislav Pupík. Podľa slov trénera Václava Straku išlo u nich o ľahšie zranenia a po reprezentačnej prestávke, ktorá teraz nasleduje, by mali byť k dispozícii a spolu s nimi zrejme už aj kapitán tímu Peter Tumidalský. „Spokojný som s tým, že sa nikto nezranil, dostali príležitosť všetci hráči z kádra a tiež samozrejme s postupom,“ konštatoval po zápase s Martinom tréner MŠK.

Odveta bude doma

Vo štvrtok sa už vyžrebovali aj semifinálové dvojice Slovenského pohára. Tie sa už nebudú hrať na jeden zápas, ale na odvety. Považská Bystrica vyzve Šaľu, druhú dvojicu tvoria Topoľčany a Prešov. Naši hádzanári odohrajú prvý zápas na pôde súpera v stredu 7. decembra a odveta bude na Považí o týždeň neskôr (14. decembra)

„So žrebom vládne spokojnosť, aj keď si nebolo veľmi z čoho vyberať. No nedostali sme Prešov, čo by bola najväčšia prekážka. Zostávali Topoľčany a Šaľa, čo sú tiež silní súperi, nakoniec sme dostali Šaľu. Tento žreb je o to zaujímavejší, že hneď následne hráme v Šali ligový zápas,“ povedal Václav Straka.

Ten bol spokojný aj s tým, že odvetný duel sa hrá v Považskej Bystrici. „Je lepšie, že hráme druhý zápas doma, aj keď pred rokom proti Hlohovcu nám to v domácej odvete nevyšlo. Záleží totiž od toho, aké skóre bude po prvom zápase. No v každom prípade by druhý zápas doma mala byť výhoda,“ dodal Straka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania ovládli derby: Potešila ich aj situácia na tribúnach

Považskobystri­čania na toto neboli zvyknutí: Prehra po vyše 400 dňoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM