Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania sa môžu spojiť pre dobrú vec: Náš poklad to potrebuje! FOTO

Manínska tiesňava je pre Považskú Bystricu a okolie darom prírody, aj preto sa ju rozhodli Považskobystričania skrášliť. Pomôcť môžete aj vy!

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania sa môžu spojiť pre dobrú vec: Náš poklad to potrebuje! FOTO
Zdroj: TASR

Mesto Považská Bystrica v spolupráci s Jaskyniarskym klubom Strážovské vrchy a občianskym združením Spolu máme zelenú pripravilo na prvý aprílový deň akciu s názvom Vyčistime spolu Manínsku tiesňavu. Táto národná prírodná rezervácia patrí medzi hlavné turistické atrakcie v našom okolí. Ide o najužší kaňon na Slovensku, ktorý sa navyše pýši aj vzácnou faunou a flórou.

Táto akcia sa koná vôbec prvýkrát a jej začiatok je stanovený v sobotu o 8:30. Stretnutie účastníkov je naplánované pri Kempingu Manín – pri kúpalisku. Odtiaľ sa pôjde na horný koniec tiesňavy, kde sa začne čistenie smerom do Považskej Teplej. Dostať sa na miesto okrem individuálnej dopravy môžete aj linkou MHD číslo 5, ktorá má odchod o 8:00 z autobusového nástupišťa a následne bude stáť priamo v meste aj na zastávkach železničná stanica, štadión, Kukučínova, Štefánikova, Dom služieb, VÚB a MTS.

„Naše pracovníčky zmapovali lokalitu, v niektorých častiach je znečistenie menšie, v niektorých výraznejšie, takúto brigádu ale pokladáme za opodstatnenú a potrebnú a prišla nám vhodná aj s ohľadom na blížiaci sa termín podujatia Jilemnického jarnej 25-ky,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Spomínaná najväčšia turistická akcia u nás, ktorej sa už pravidelne zúčastňujú tisíce ľudí, sa tento rok uskutoční už 9. apríla. „Keďže akciu Vyčistime spolu Manínsku tiesňavu robíme premiérovo, netrúfame si odhadnúť účasť, ale veríme, že sa nazbiera aspoň 50 dobrovoľníkov, ktorí priložia ruku k dielu a pomôžu vyčistiť toto miesto,“ doplnila Kováčiková. Ak sa naplnia pozitívne ohlasy zo sociálnych sietí, mohlo by ich byť ešte viac.

K dispozícii budú vrecia na odpad a gumené rukavice. Organizátori ďalej odporúčajú, že je potrebné priniesť si so sebou vhodnú obuv, najlepšie gumené čižmy. Po skončení čistenia bude pripravené malé občerstvenie. „Spojme sa pre dobrú vec!“ znie prezentované heslo tejto akcie, ktorá bude v prípade zlého počasia zrušená.

Pýcha Považskej a okolia: Manínska tiesňava v plnej kráse
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Radnica v Považskej sa bude uchádzať o peknú sumu: Kam by mala smerovať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM