Filip Chudý Basketbal

Považskobystričania prepísali klubové dejiny: Súperovi uštedrili veľkú hanbu!

Považskobystrický mužský basketbal sa môže pochváliť doteraz najväčším úspechom v histórii klubu. Odmenou súboj s najlepším.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania prepísali klubové dejiny: Súperovi uštedrili veľkú hanbu!
Zdroj: Milan Kováčik

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica prepísali históriu klubu. Vôbec prvýkrát sa im totiž podarilo kvalifikovať sa medzi najlepšie slovenské kluby, keď v Slovenskom pohári postúpili na záverečný turnaj Final Eight v Košiciach. Na ňom ich 15. februára o 15:30 čaká aktuálne najlepšie slovenské družstvo a úradujúci majster Inter Bratislava. V odvetnom finálovom stretnutí kvalifikačnej fázy totiž nedali šancu Academicu ŽU Žilina, ktorý po výbornom výkone celého tímu rozdrvili 107:57, čo po prehre 99:83 v prvom finále bohato stačilo na postup.

„Nastúpili sme do zápasu vo výbornom tempe. Darilo sa nám v obrane, z toho sme dávali jednoduché koše, hrali sme tímovo a nakoniec sme vyhrali až o 50 bodov. To hovorí za všetko. Je to určite náš najväčší úspech, ktorý verím pomôže spopularizovať basketbal v našom meste,“ povedal považskobystrický hráč Andrej Péli.

Bol to práve on, kto svojim košom zabezpečil na domácej strane prelomenie magickej stobodovej hranice. Čerstvo 30-ročný basketbalista, ktorý strávil v našom meste celú svoju kariéru, sa už ako celý tím do Košíc teší. „Turnaj Final Eight bude vrcholom mojej kariéry, pričom je to určite zadosťučinenie pre všetkých chalanov za našu prácu. A hlavne mladí sa budú môcť ukázať,“ konštatoval Péli, ktorý verí, že najlepší výkon sezóny majú ešte pred sebou.

Tréner IMC Slovakia Peter Torda považuje za najväčší úspech klubu to, že vychováva dobrých hráčov. Ale teší ho aj tento postup na turnaj medzi slovenskú klubovú smotánku, veď preto sa do tejto súťaže aj prihlásili. „Treba na rovinu povedať, že Žilina je bez extraligových hráčov úplne iné mužstvo. No treba tiež uviesť, že my sme hrali úplne inak. Bolo tam nasadenie a chuť. Chalani ukázali, že si chcú zahrať na záverečnom turnaji v Košiciach. Ťažko sa môžeme pripraviť na Inter Bratislava. My tam pôjdeme s chuťou si to užiť. Chalani si aspoň vyskúšajú, aké je to hrať proti takým hráčom,“ vyjadril sa k zápasu a postupu Torda.

Žilinský tréner Milan Rožánek trénuje podľa vlastných slov viac ako 50 rokov, ale takýto zápas ešte nezažil. „My sme tu prakticky neboli, teda okrem jedného hráča v útoku, v obrane nebol žiaden. Nechápem to. Považská Bystrica vyhrala preto, že sme boli nuloví. Ale nechcem ospravedlňovať náš výkon tým, že sme nemali k dispozícii extraligových hráčov a ďalší poriadne netrénovali. Je to proste veľká hanba,“ doplnil.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM