Filip Chudý Futbal

Považskobystričania pred jarnou častou: Čo sa zmenilo na cieľoch a kádri?

Futbalisti Považskej Bystrice majú krátko pred štartom jarnej časti. Aké nové tváre sa objavili v kádri, kto odišiel a zmenili sa postupové ambície?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania pred jarnou častou: Čo sa zmenilo na cieľoch a kádri?
Zdroj: Dnes24.sk

Po dlhej takmer päťmesačnej zimnej prestávke štartuje pre považskobystrických futbalistov jarná časť šiestej ligy. Aj keď bola v hre možnosť, že by už počas jarnej časti mohli pôsobiť o dve súťaže vyššie, nakoniec všetko zostalo po starom. MŠK Považská Bystrica je na čele svojej súťaže, keď má dvojbodový náskok pred druhou Košecou a šesťbodový pred tretím Podmanínom, čo by mali byť podľa slov manažéra klubu Jána Panáka jej najväčší súperi v boji o postup.

„Na našich postupových plánoch sa nič nemení. Je to jednoznačný cieľ vedenia, trénerov a aj hráčov,“ povedal Panák.

V zime prevládala v klube mierna neistota, keďže sa dlho nevedelo, v ktorej súťaži bude nakoniec pôsobiť, čo sa prejavilo aj v príprave a jednotlivých zápasoch, ale do jarnej časti vstupuje Považská Bystrica s takmer totožným kádrom oproti jeseni. Odišiel len Jaroslav Hrnčík, ktorý už pôsobí vo Visolajoch, no na odchode je aj Jozef Mikula, hoci jeho prechod do Sverepca ešte nebol úplne dotiahnutý. Ján Panák spomenul, že možný je aj odchod Pavla Ligasa do Dolnej Marikovej, ale ten je zatiaľ aj naďalej hráčom Považskej Bystrice.

Čo sa týka príchodov, Považskobystričanov posilnili traja futbalisti. Lukáš Čelko prestúpil z Brvnišťa, skúsený Jozef Cesnárik k MŠK opäť zamieril z Udiče a mladý Kristián Masaryk sa vrátil z hosťovania v Dolnej Marikovej. Dobrou správou je aj to, že opora mužstva Jozef Zubek sa postupne vracia po dlhodobých zdravotných problémoch. Menšie trápili aj ďalších hráčov, ale postupne by mali naskakovať do hry. Filipa Otradoveca trápi koleno, Mateja Bušíka limitoval chrbát a členok, Jakub Valient naskakoval po zranení členka na konci prípravy už aj do prípravných zápasov.

V kádri nakoniec zostala aj brankárska opora Tomáš Kováč, o ktorú mal záujem Makov. Prvé mužstvo postupne začínajú dopĺňať aj nádejní dorastenci, hoci pre nich bude prioritou ešte dorastenecká liga, ale niektorí už budú k dispozícii aj áčku. Hlavne kvôli tomu bude Považská Bystrica hrávať na jar domáce zápasy v nedeľu o 10:00, aby termíny nekolidovali. „Hráči, ktorí prišli, by mali byť posily, plus máme veľmi šikovných futbalistov v doraste, ktorých sme v zime skúšali a javili sa veľmi dobre. Chceme ich postupne zabudovávať do prvému mužstva aj s výhľadom na vyššiu súťaž,“ doplnil Panák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania dostali rozhodnutie: Fanúšikov veru nepoteší!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM