Filip Chudý Futbal

Považskobystričania pred ďalšou výzvou: Najlepší strelec tímu chce vyhrať

Považskobystrických futbalistov čaká predposledný domáci zápas v tomto roku. Najlepší strelec tímu Jakub Valient myslí hlavne na tímový úspech.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania pred ďalšou výzvou: Najlepší strelec tímu chce vyhrať
Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka minulotýždňovej výhre 3:0 v Dulove si považskobystrickí futbalisti udržali vedenie v tabuľke. Navyše už 31 súťažných zápasov za sebou nepoznali chuť prehry. V nedeľu o 14:30 proti Hornej Porube chcú natiahnuť úspešnú sériu ďalšou výhrou.

Nášmu najbližšiemu súperovi sa síce zatiaľ v sezóne nedarí, keď je v strede tabuľky, no netreba ho podceňovať, keďže v minulej sezóne skončil druhý. „My ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať, neriešime, akú má súper formu, len prihliadame na to, že ako práve stojí v tabuľke, či patrí medzi lepších, alebo horších, ale aj tak chceme každý zápas vyhrať,“ povedal útočník Považskej Bystrice Jakub Valient.

Prvoradý je úspech tímu

Ten je s 11 gólmi najlepším strelcom tímu, pričom zaujímavé je to, že vždy keď strelil v sezóne gól, Považskobystričania vyhrali, v dvoch dueloch vyšiel strelecky naprázdno a boli z toho remízy.

„Pre mňa nie je dôležité to, koľko gólov strelím, ale aby sme vyhrali. Samozrejme, ako útočník chcem dávať góly v každom zápase, ale tímový úspech je dôležitejší. No keď vyhráme a ešte sa mi aj podarí streliť gól, o to je to lepšie a vtedy som spokojný,“ prezradil mladý považskobystrický kanonier.

Aj keď mužstvo MŠK trápia nejaké zdravotné problémy, podľa Valientových slov sú pripravení na nedeľný zápas. A hoci v sezóne ešte nestrelil hetrik, aj keď k nemu bol viackrát blízko, nemyslí naň, prvoradý je preňho tímový úspech. „Rád dávam góly, ale rekordy ma nezaujímavú, pre mňa bude najväčšou výhrou postup,“ dodal Jakub Valient.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Štyri roky čakania skončili: Považskobystričania s vytúženou výhrou, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM