Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania porazili favorita: Hároníkov neuveriteľný týždeň

Považskobystrickí hádzanári pripravili Šali prvú prehru v sezóne, no viac ako víťazstvo zaujal výborný výkon. O ten sa zaslúžilo aj nečakané meno.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania porazili favorita: Hároníkov neuveriteľný týždeň
Zdroj: Barbora Talačová

Zo zdravotného hľadiska nezačala sezóna pre hádzanárov MŠK Považská Bystrica šťastne. Chýba dlhodobo zranená trojica Marián Gardian, Peter Jurák, Andrej Zúbek, do toho sa pridali žalúdočné problémy väčšiny kádra, kvôli čomu sa musel odložil duel s Novými Zámkami. No a aby tých problémom nebolo málo, po zápase na pôde ŠKP Bratislava vypadol pre zranenie kolena aj kapitán tímu Peter Tumidalský.

Čítajte tiež: Považskobystri­čania nemohli spať: Pikantný pohárový žreb pre Borisa Saitza

To prinútilo urobiť vedenie klubu zaujímavý ťah, keď oslovilo odchovanca klubu Antona Hároníka, ktorý v lete kvôli zdravotným problémom ukončil vo veku 26 rokov hráčsku kariéru. „Minulý týždeň v pondelok ráno ma poprosili, že sa zranil Peter Tumidalský, či by som mohol prísť na tréning, tak som prikývol, že prídem,“ opísal Anton Hároník začiatok svojho výnimočného týždňa.

Cesta k víťazstvu

Už na druhý deň v utorok čakal mužstvo dohrávaný duel s Novými Zámkami, ale do neho len po jednom pondelkovom tréningu Hároník ešte nezasiahol, presedel ho na lavičke. Lenže pri prehre 30:36 bolo výrazne cítiť absenciu Petra Tumidalského v strede obrany. No a práve na tom mužstvo následne pracovalo, pričom v sobotnom zápase proti Šali sa na Tumidalského mieste od úvodu predstavil Hároník, čo sa ukázalo ako výborné riešenie.

Zdroj: Barbora Talačová

Ten totiž podal veľmi dobrý výkon, keď výborne zapadol aktívnej obrany 0–6. Spolupráca so spoluhráčmi fungovala na vysokej úrovni, aj preto udržali na uzde mnohonásobných reprezentantov Slovenska v drese súpera, ako František Šulc, Pavol Polakovič a ďalších. „Výkon Hároníka v obrane bola jedna z kľúčových vecí na ceste k víťazstvu,“ ocenil tréner MŠK Václav Straka, ktorý tiež zložil kompliment celému tímu.

Záleží na zdraví

Hároník sa s vedením klubu dohodol tak, že tímu pomôže počas absencie Petra Tumidalského. Čo bude potom, to sa podľa neho uvidí, pričom všetko sa bude odvíjať od jeho zdravotného stavu, no momentálne sa cíti dobre, čo aj na ihrisku proti Šali ukázal. „Mal som znova chuť do hádzanej. A proste to vyšlo tak, že všetci sme podali dobrý výkon, čo je super,“ povedal po zápase Hároník.

Fyzicky to bolo preňho podľa vlastných slov veľmi náročné. „Od leta som síce niečo robil, trochu som sa hýbal, ale ťažké to bolo aj tak. Keďže som chodil len do obrany, dalo sa to vydržať. Ak by som behal z útoku do obrany, to by som určite nevydržal. Útok sa navyše nedá len tak bez tréningu nahradiť,“ dodal robustný pivot MŠK. Ten tiež ocenil túžbu tímu po víťazstve, ktoré aj zaslúžene s jeho pričinením dosiahlo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanov čaká dôležitý týždeň: Zdravotné problémy pretrvávajú

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM