Filip Chudý Iné športy

Považskobystričania nevycestovali na zápas: Čo sa na Štefana stalo?

Hokejisti Považskej Bystrice neodohrali zápas v Michalovciach, ktorý bol naplánovaný cez vianočné sviatky. Aký na to mali dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania nevycestovali na zápas: Čo sa na Štefana stalo?
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Druhý sviatok vianočný tento rok na Slovensku patril nielen tradičným štefanským zábavám, ale boli počas neho na pláne aj zápasy dvoch najvyšších hokejových súťaží u nás. Tento termín sa nestretol s pozitívnou odozvou hlavne medzi hráčmi, ale tí s profesionálnymi zmluvami museli hrať. Neodohral sa len zápas prvej ligy v Michalovciach, kde mala nastúpiť Považská Bystrica, ale tá pre nízky počet hráčov na stretnutie neodcestovala.

Túto skutočnosť nám potvrdil aj prezident HK 95 Považská Bystrica Ján Zlocha. „My sme amatérske mužstvo. Momentálne máme sedem hráčov zranených a chorých. Toto kolo bolo naplánované na 26. decembra, čiže cez sviatky. Nič veľké by som za tým nehľadal, proste sme nevycestovali,“ povedal Zlocha.

Ten podľa vlastných slov mesiac dozadu na Združení oddielov a klubov 1. ligy vyvinul iniciatívu, aby sa celé toto kolo predohralo, s čím veľa klubov podľa neho súhlasilo, ale proste to bolo zamietnuté.

„Ja som povedal, že my máme amatérsky štatút, nie sme profesionáli, ani poloprofesionáli. Chlapi majú rodiny a preto sa môže stať, že nevycestujeme, čo sa aj stalo. Pre chalanov je hokej ich záľuba. No keď sa to takto vyriešilo, že sa nemôže predohrávať, nič s tým nespravíme. Ja som navrhol, aby sa toto kolo predohralo, nebolo to umožnené. Mohol byť svätý pokoj,“ doplnil Ján Zlocha.

Ako ďalej prezradil, mužstvo môže mať dve kontumácie, až po tretej nasleduje vylúčenie zo súťaže, čiže Považská Bystrica má teraz prvú. Zároveň nie je podľa Zlochu ohrozený stredajší domáci zápas o 18:00 s Topoľčanmi, na ten by mali Považskobystričania nastúpiť, aj keď mali problémy na brankárskom poste, no tie vyriešili juniorom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí basketbalisti sa zlepšili: Čo trénerovi chýba k spokojnosti?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM