Filip Chudý Futbal

Považskobystričania na čele tabuľky: Ich úspešná séria má už ročné trvanie, FOTO

Považskobystrickí futbalisti zvíťazili v okresnom derby nad Papradnom hladko 3:0, čím natiahli svoju úspešnú sériu. Čo je ich prioritou?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania na čele tabuľky: Ich úspešná séria má už ročné trvanie, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti MŠK Považská Bystrica prehrali 13. septembra 2015 v Podmaníne 0:3, na tom by nebolo samo o sebe nič špeciálne, lenže odvtedy už zo súťažného zápasu bez bodu neodchádzali. Ich séria bez prehry časovo trvá už rok, prepočítané na zápasy, Považskobystričania neprehrali 27 súťažných zápasov za sebou, v ktorých stratili len šesť bodov za tri remízy. Úspešná séria sa natiahla v nedeľu v okresnom derby výhrou 3:0 nad Papradnom, navyše sa dostali na prvé miesto v tabuľke.

Zaslúžené víťazstvo

Podľa skúseného futbalistu považskobystrických MŠK Miroslava Almásyho to bol proti Papradnu bojovný zápas, v ktorom bolo dôležité, kto dá prvý gól. „My sme hlavne v prvom polčase nepremenili veľa šancí a trápili sme sa, v druhom dejstve to už bolo lepšie. Súper mal len dva body, preto potreboval bodovať. Zatiahol sa, ale nestačilo mu to, boli sme lepší,“ vyslovil sa Almásy.

V podobnom duchu zhodnotil duel aj Marián Lovíšek, jeden z rovnocennej trénerskej dvojice MŠK spolu s Rastislavom Fiantokom. „Tréner Papradna nás dokonale pozná. My sme sa na ich hru pripravovali, prvých 20 minút bolo podľa našich predstáv, ale nedali sme tri, štyri vyložené šance, potom hra upadla do priemeru, keď svoje urobilo aj veľké teplo. V polčasovej prestávke sme apelovali na hráčov, aby boli trpezliví, čo sa nám vyplatilo, keďže sme zaslúžene vyhrali 3:0,“ povedal Lovíšek s tým, že si uvedomuje, že týmto víťazstvom natiahli úspešnú sériu bez prehry.

„Zatiaľ si sériu neporaziteľnosti držíme, ale neviem dokedy tomu tak bude, ja by som chcel čo najdlhšie. Ale to záleží na hráčoch, ako budú dodržiavať pokyny od nás trénerov, a to na tréningoch a aj v zápasoch,“ vyjadril sa Marián Lovíšek.

Cieľom je postup

Podľa slov Miroslava Almásyho je to pekná séria, ale každá má svoj začiatok a aj koniec. „Chceme našu aktuálnu sériu potiahnuť čo najdlhšie, ale čakajú nás ešte ťažké zápasy s najväčšími súpermi v boji o postup, ktoré treba zvládnuť, pretože našim cieľom je jednoznačne postúpiť,“ prezradil Almásy.

Postupový cieľ označil ako prioritu aj Marián Lovíšek. Spolu s trénerským kolegom Rastislavom Fiantokom by síce chceli sériu neporaziteľnosti potiahnuť možno až do konca ročníka, ale nie je podľa neho podstatné, či sa to podarí. „Rozhodujúce bude, kto bude na konci ročníka prvý, keďže iba víťaz postupuje. My chceme preto predovšetkým skončiť na prvom mieste, pričom je nám jedno, či to bude s prehrami alebo bez nich,“ dodal Lovíšek.

Vo fotogalérii si pozrite fotky zo zápasu s Papradnom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľké okresné derby: Považskobystričania privítajú najväčšiu obec v okrese

Krytá plaváreň v Považskej Bystrici opäť otvorená: Program otváracích hodín

Foto: ilustračné

FOTO: Považská Bystrica - Papradno 3:0
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM