Filip Chudý Iné športy

Považskobystričania mieria za svojím cieľom: Preskočili nevyspytateľnú prekážku

Hokejisti Považskej Bystrice začali nový rok tak, ako skončili ten starý, čiže víťazne. Čo na to hovoria zástupcovia mužstva?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania mieria za svojím cieľom: Preskočili nevyspytateľnú prekážku
Zdroj: Milan Kováčik

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica robia všetko preto, aby sa dostali do prvoligového play-off. Na konci minulého roka porazili vedúce Michalovce 1:0 po samostatných nájazdoch, v úvode nového roka pre zmenu prevýšili poslednú novozámockú rezervu v pomere 4:0. Vďaka tomu sa vrátili na ôsmu priečku, ktorá na konci základnej časti zabezpečuje postup do vyraďovacej časti sezóny.

„Nebol to taký výkon ako proti Michalovciam, hoci to vyzeralo tak, že sa so súperom miestami hrajkáme. Výsledok mohol byť vyšší, čím by sme ešte viac potešili divákov. Ale atmosféra v mužstve je výrazne lepšia. Chalani aj srandujú, v dobrom si vynadajú, proste vidieť, že sa tu tvorí partia. Hádam nám to vydrží,“ povedal tréner HK 95 Miroslav Nemček.

Piatkový zápas v jeho polovici na niekoľko minút prerušilo zranenie domáceho útočníka Róberta Mokrohajského, ktorý mal podľa prvých správ vyskočené rameno a sanitka ho odviezla do nemocnice. „Tréner musel potom poprehadzovať formácie, našťastie sme sa ale dali dokopy a vyhrali. Základom našej výhry bol dobrý výkon brankára Mikoláša. Zápas ale nevychádzal až tak podľa našich predstáv, mysleli sme si, že budeme viac napádať a útočiť, no tieto ,povinnéʽ stretnutia sú najťažšie, lebo súper je nevyspytateľný,“ uviedol Ján Zlocha ml., vyhlásený za najlepšieho hráča domácich.

Oporou bol aj brankár Maroš Mikoláš, ktorý vychytal druhú nulu za sebou. „Takéto zápasy tešia, no hlavné sú body, ktoré sú plne zaslúžené, lebo sme diktovali tempo hry a boli sme jasne lepší. Ja som ani nemal veľa roboty, pretože obrana pracovala vynikajúco. V kabíne panuje pohoda, čo sa aj prenáša na ihrisko. Verím tomu, že si play-off uhájime a prípadne aj pozíciu vylepšíme,“ prezradil Mikoláš s tým, že dve čisté kontá ho budú stáť dve basy piva do kabíny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica získala zvučnú posilu: Prichádza slovenský reprezentant

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM