Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania, je sa na čo tešiť: Tieto atrakcie ponúkajú Dni mesta, FOTO

Oslavy výročia nášho mesta ponúknu aj rôzne atrakcie, ktoré zaujmú malých aj veľkých. Čo všetko sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania, je sa na čo tešiť: Tieto atrakcie ponúkajú Dni mesta, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V piatok 16. a v sobotu 17. júna bude Považská Bystrica oslavovať 71. výročie udelenia štatútu mesta. Pri tejto príležitosti je pripravené podujatie s názvom Dni mesta. To okrem bohatého kultúrneho programu priamo pred mestským úradom ponúkne aj netradičný program pre rodiny s deťmi, ktorý odštartuje v sobotu o 10:00 a potrvá až do 14:00. Deťom a ich rodičom bude k dispozícii celé okolie mestského úradu, kde budú pripravené viaceré stanovištia.

„Parčík pred mestským úradom vedľa sochy Imra Weinera Kráľa bude patriť interaktívnemu divadlu Základnej umeleckej školy IWK. Zahrajú rozprávky O psíčkovi a mačičke, Bublifuk či Červenú čiapočku. V blízkosti divadielka si môžu malé hlavičky deti potrápiť vo vedomostnom kvíze. Zaujímavé aktivity majú pripravené aj pracovníci Štátnych lesov SR. Lokalita medzi OD Bancom a Tromi vežami bude patriť športovcom,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Tá ďalej uviedla, že OZ Sparťankovia má prichystané súťaž o najrýchlejšieho škôlkara, prváka a prváčku, skok do výšky, prekážkovú dráhu či hod detským oštepom. V ich susedstve sa o ďalšie športové aktivity postará hádzanársky oddiel MŠK. Priamo pred novou časťou mestského úradu sa môžu deti tešiť na rôzne súťaže o separovaní v réžii spoločnosti Megawaste. Prázdna nezostane ani zelená plocha pod Tromi vežami, ktorá sa zmení na veselú lúku pre najmenšie detičky. Pripravený bude detský drevený kolotoč, ale aj detská jóga.

V rámci sprievodných aktivít budú počas sobotného programu od 15:00 na parkovisku za mestským úradom deťom aj dospelým k dispozícií viaceré zábavné atrakcie. Nebude chýbať tzv. mucha – atrakcia, na ktorú sa postavia účastníci v špeciálnych oblekoch zo suchého zipsu a ich úlohou je poriadne sa odraziť a skočiť na kolmú stenu. Na parkovisku si bude tiež možné vyskúšať bungee running. Ide o športovú atrakciu, ktorá potrápi celé telo. Odvážlivci sú pripnutí bungee lanami a ich úlohou je dobehnúť v dráhe čo najďalej. Zdanlivo jednoduchú úlohu komplikuje stále sa napínajúce lano.

Svet Formule 1 Považskobys­tričanom priblíži zase pit stop simulátor. Na ňom si je možné vyskúšať výmenu pneumatík. Deti môže potešiť horolezecká stena či ľudské človeče nehnevaj sa. Okrem toho sa v našom meste nachádzajú aj kolotoče priamo v centrálnej mestskej zóne.

Považskobystrické Dni mesta: Ponúkajú tieto atrakcie
10
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tohtotýždňové lákadlá pre Považskobystri­čanov: 10 tipov na zaujímavé akcie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM