Filip Chudý Iné športy

Považskobystričan si zahrá na MS v hokeji: Šťastný zapísaný na súpisku! FOTO

Cez víkend sa úvodnými zápasmi začína svetový šampionát hokejistov. Zastúpenie na ňom bude mať aj naše mesto, o čo sa postaral Andrej Šťastný.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričan si zahrá na MS v hokeji: Šťastný zapísaný na súpisku! FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR

V Kolíne nad Rýnom a Paríži v piatok odštartovali v poradí 81. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Slovenská reprezentácia nastúpi na svoj úvodný zápas MS proti Taliansku v sobotu o 16:15. No už teraz je isté, že svoje zastúpenie nielen v tomto stretnutí, ale aj na celom šampionáte bude mať aj Považská Bystrica. Náš rodák Andrej Šťastný sa totiž dostal nielen do záverečnej nominácie trénera Zdena Cígera, ale bol hneď aj zapísaný na turnajovú súpisku s číslom 59.

Pre 26-ročného útočníka to bude už tretia účasť na MS (predtým 2014, 2016), čím sa zaradil medzi najskúsenejších hráčov nášho tímu, keďže viackrát si na svetovom šampionáte zo súčasného výberu zahralo len osem hokejistov. Šťastný patrí medzi najskúsenejších aj v počte reprezentačných štartov, keď si národný dres obliekol už 50-krát a strelil dva góly.

Hoci sa nezopakovala situácia z minulého roka, kedy Považská Bystrica mala prvýkrát v histórii na MS v ľadovom hokeji dvojnásobné zastúpenie (Andrej Šťastný, Andrej Meszároš), vďaka Šťastnému sa neprerušila pekná séria, keď už na štvrtom šampionáte za sebou si zahrá aj odchovanec považskobystrického hokeja.

Meszároša vyradilo z možnej účasti na MS zranenie, no aj tak práve tento týždeň predĺžil zmluvu s HC Slovan Bratislava aj na budúcu sezónu do 30. apríla 2018. Práve do tohto termínu je so Slovanom zmluvne viazaný aj Andrej Šťastný, ktorý túto klubovú sezónu dohrával v Trenčíne. No úplný záver sezóny absolvuje robustný útočník v kolínskej Lanxess aréne, kde naša reprezentácia odohrá všetky svoje zápasy.

Program Slovenska na MS 2017

  • sobota 6. mája: Slovensko – Taliansko (16:15)
  • nedeľa 7. mája: Lotyšsko – Slovensko (20:15)
  • utorok 9. mája: Slovensko – Dánsko (20:15)
  • streda 10. mája: Slovensko – Nemecko (20:15)
  • sobota 13. mája: Rusko – Slovensko (16:15)
  • nedeľa 14. mája: Slovensko – USA (16:15)
  • utorok 16. mája: Švédsko – Slovensko (12:15)
Príprava na MS v hokeji 2017: Zábery Andreja Šťastného
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Fantastický úspech Považskobystri­čanky: Monika (17) sa neubránila slzám!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM