Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričan Ľubomír Ďuriš najlepším hádzanárom roka: Toto sú jeho pocity! FOTO

V stredu v Michalovciach udeľovali ocenenia pre najlepších hádzanárov Slovenska v roku 2015. A hlavné ocenenie Hádzanár roka smeruje do Považskej Bystrice, keď ho získal náš odchovanec Ľubomír Ďuriš.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričan Ľubomír Ďuriš najlepším hádzanárom roka: Toto sú jeho pocity! FOTO
Zdroj: TASR

Celej považskobystrickej hádzanej sa dostalo veľkej pocty. Odchovanec miestneho MŠK 28-ročný Ľubomír Ďuriš sa totiž stal Hádzanárom roka 2015. Je tak po Petrovi Kukučkovi, ktorý získal toto ocenenie v roku 2004, iba druhým Považskobystri­čanom, čo sa môže hrdiť tým, že je najlepší hádzanár na Slovensku. „Som veľmi rád, ja som to vôbec nepredpokladal a ani len netušil. Je to najhodnotnejšie ocenenie, aké som zatiaľ v kariére získal,“ povedal nám Ľubomír Ďuriš.

„Keď som začínal s hádzanou, tak som nič neriešil, nieto, že raz získam ocenenie Hádzanár roka. No keď som počas minulých sezón dostával ocenenie pre najlepšieho hráča našej najvyššej súťaže, tak som mal taký sen, že by som chcel aj cenu Hádzanár roka, čo sa mi teraz splnilo, čo je super,“ vyslovil sa odchovanec Považskej Bystrice.

Ďuriš pôvodne ani nechcel uveriť tomu, že vyhral. Ako nám povedal, keď mu to oznámili, bol prekvapený a ani tomu najprv veľmi neveril. No keď si uvedomil, že je to pravda, začal sa tešiť. Stal sa iba druhým odchovancom MŠK Považská Bystrica, ktorý toto ocenenie vo vyše 40-ročnej histórii ankety získal, zhodou okolností, opäť ide o strednú spojku, ktorá tvorí hru našej reprezentácie. „Peter Kukučka bol svetová extratrieda. Je to stále môj vzor, pričom ma teší, že som sa k nemu takto o kúsok priblížil,“ povedal Ľubomír Ďuriš, ktorý si v drese Slovenska zahral na ME 2012 a s Považskou Bystricou získal titul v roku 2006 a následne sa s ňou predstavil aj v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Ďuriš v lete vymení slovenskú extraligu za najvyššiu maďarskú súťaž, keď sa na dva roky upísal Gyöngyösu. „Už som chcel vyskúšať niečo nové. Idem tam s rešpektom a uvidím, aké to bude, ale ja som už na sebe cítil, že potrebujem zmenu,“ vyjadril sa nám Ďuriš, ktorý sa dostal tiež do all stars, ako najlepšia stredná spojka roka.

Vo fotogalérii si pozrite fotky z niektorých jeho zápasov za Považskú Bystricu a slovenskú reprezentáciu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ďalšie zmeny v kádri MŠK Považská Bystrica: Jedna opora odchádza, druhá zas prichádza

Radek Motlík (45), známy ako čarodej z Plzne: Čo rozhodlo o prestupe do Považskej?

Foto: ilustračné

Ľubomír Ďuriš: Foto zo zápasov za Považskú Bystricu a reprezentáciu
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM