Filip Chudý Basketbal

Považské derby pod deravými košmi: Bystričanov v ňom posilnia traja hráči

V považskobystrickej športovej hale sa schyľuje k veľkému derby. Domáci chcú vyhrať aj s pomocou troch posíl.

Ilustračný obrázok k článku Považské derby pod deravými košmi: Bystričanov v ňom posilnia traja hráči
Zdroj: TASR

Basketbalisti IMC Slovakia Považská Bystrica sa po mesiaci opäť predstavia v domácom prostredí. A nebude to obyčajný prvoligový zápas, ale rovno Považské derby proti v doterajšom priebehu sezóny neporazenej Žiline, ktorú privítame v sobotu o 18:00 v športovej hale.

Podľa slov trénera Považskobystričanov Petra Romana čaká jeho zverencov derby proti tradičnému rivalovi zo Žiliny, ktorého celkom dobre poznajú. „Musíme si dať hlavne pozor na kvalitného strelca Róberta Rožáneka, pričom predpokladáme, že pod košom nastúpi skúsený pivot Ondrej Šoška. Práve na týchto hráčov si musíme dať najväčší pozor,“ vyjadril sa Roman.

Potešiť fanúšikov

No ako zdôraznil, viac ako na súpera sa zameriavajú na seba, na zlepšenie vlastného výkonu, keďže chcú fanúšikom predviesť dobrú hru a zároveň vyhrať. Ak sa to podarí, Žilinčania vôbec prvýkrát v sezóne okúsia pocit prehry, čo je síce podľa trénera IMC Slovakia pre jeho mužstvo výzva, ale skôr sa zaujímajú o seba, aby si zdvihli sebavedomie.

„Keďže hráme doma, chceme potešiť našich fanúšikov dobrou hrou a víťazstvom. Na tréningoch sme pracovali na zlepšení herného prejavu, keďže ostatné vonkajšie zápasy nám nevyšli, čo by sme chceli zmeniť,“ povedal Peter Roman.

Tri posily

Ako prezradil, v tomto súboji využije aj troch nových hráčov v kádri oproti ostatným duelom. „Bude za nás hrať už Dalibor Peťovský. A tiež by mali prísť hráči, čo hrávajú najvyššiu súťaž v Nitre, konkrétne Adam Samek a Adam Štefek. Mali by sme byť preto o niečo silnejší,“ konštatoval Roman.

Štefek už hral síce hneď v prvom kole proti Prešovu, ale pre dvojicu Peťovský, Samek to bude prvý duel v považskobys­trických farbách v tejto sezóne. „Očakávam od nich viac pokoja na rozohrávke, prínos skúseností a prehľad do útoku, čím by sa mala zlepšiť hlavne naša útočná hra,“ dodal Peter Roman, ktorý tiež pozval fanúšikov na toto stretnutie, pričom verí, že to bude kvalitné a dramatické.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Pocta pre Václava Straku: Výrazná považskobystrická stopa v reprezentácii

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM