Filip Chudý Hádzaná

Považská si zaistila postup do hry o medaily: Čo všetko potešilo? VIDEO a FOTO

V priamom súboji o druhé miesto sa hádzanári MŠK nezľakli rozbehnutého súpera, práve naopak, ukázali svoju kvalitu.

Ilustračný obrázok k článku Považská si zaistila postup do hry o medaily: Čo všetko potešilo? VIDEO a FOTO
22
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

V priamom súboji o druhé miesto v nadstavbovej tabuľke Slovnaft handball extraligy hostila MŠK Považská Bystrica HK Agro Topoľčany. „Žochári“ boli poriadne rozbehnutí, veď od novembrovej prehry u nás deväťkrát za sebou neprehrali, pričom stratili počas nej len bod za remízu. Lenže po vyše troch mesiacoch prišli opäť na Považie a naši hádzanári im dali okúsiť pocit prehry po výsledku 32:29. Vďaka tomu majú Považskobystričania nielen trojbodový náskok pred svojím stredajším súperom, ale už aj matematickú istotu postupu do semifinále play-off. A to s poriadnym predstihom, veď na nich čaká ešte sedem stretnutí nadstavby.

„My sme veľmi potrebovali takýto zápas, keď sme po všetkých tých našich problémoch porazili ťažkého súpera. Mrzí ma len to, že sme nepomohli brankárom a dostávali lacné góly, pritom nás na to tréner upozorňoval. Ale je zas pozitívne, že sme dali veľa gólov naozaj kvalitnej obrane súpera,“ povedal náš pivot Šimon Macháč.

Podľa slov považskobystrického trénera Václava Straku sa stretli dva vyrovnané tímy, preto sa dalo očakávať, že to bude tesné, čo sa potvrdilo. „Zápas bol dramatický, kvalitný aj vyrovnaný. Som rád, že sme dali toľko gólov a poradili si aj s brankárom Melušom, ktorý bol v ostatných dueloch strojcom topoľčianskych víťazstiev. Základom nášho úspechu bola dobrá úspešnosť streľby. Celý zápas sme boli o krôčik vpredu, preto je naše víťazstvo zaslúžené,“ uviedol.

Víťazstvo ho tešilo aj z toho dôvodu, si ním uctili pamiatku Štefana Grebáča, bývalého hráča, trénera, funkcionára a verného fanúšika. „Teší ma aj to, že po všelijakom, len nie ideálnom období, keď nám zdravotný stav kádra nabúral prácu, sme odohrali dobré stretnutie, od ktorého sa môžeme odraziť,“ vravel Straka, ktorý ale nepreceňuje fakt, že už máme s Topoľčanmi istotu lepších vzájomných stretnutí, čo by mohlo tiež rozhodovať. „My sme tím, ktorý nemôže kalkulovať. Našou jedinou šancou je to, že budeme poctivo pracovať od zápasu k zápasu. Teraz sa chceme dostať opäť do športovej formy, no a potom nemusíme mať žiaden strach,“ doplnil s tým, že chcú vyhrať aj v sobotu v Šali, pre ktorú to bude kľúčový zápas. Návrat Radima Chudobu náš tréner nechce uponáhľať, preto má byť mimo hry asi ešte cca mesiac.

Hosťujúci tréner Pavel Farář vedel, že to bude v Považskej Bystrici ťažké. „Rozhodla asi úspešnosť v koncovke, navyše my sme si nevedeli poradiť so súperovou hrou cez pivota. A tiež sme v kľúčových momentoch urobili technické chyby v útoku.“ Doplnil ho jeho zverenec Alexander Ivanov. „To, čo nás zdobilo v minulých dueloch, teraz hralo proti nám. Neubránili sme si stred, odkiaľ sme dostali množstvo gólov, pritom sme sa na to aj pripravovali, že tadiaľ to súper bude skúšať. Navyše ani koncovka nebola taká, aká by nám priniesla víťazstvo.“

Šláger kola pre Považskobystričanov: Vychutnajte si záverečné momenty
1
Galéria

Podľa Farářa sa každá séria raz končí, preto ho ani tak nemrzí, že po dlhšej dobe prehrali. „Rozhodovať bude aj tak až play-off. Síce sme mohli ísť v prípade výhry na druhé miesto, ale pre mňa bolo dôležitejšie, aby sme potvrdili zlepšený herný prejav z minulých stretnutí, čo sa nepodarilo hlavne v defenzíve. Z toho som viac sklamaný,“ dodal český tréner Agra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považská zvládla dôležitý zápas: V „štvorbodovom“ stretnutí porazila Topoľčany
22
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM