Filip Chudý Hádzaná

Považská si priblížila medailový úspech: Kapitán tímu má špeciálnu motiváciu! FOTO

Dôležitý krok smerom k prerušeniu osemročného čakania na medailu urobili hádzanári Považskej Bystrice. Ich kapitán má o zaujímavú motiváciu navyše.

Ilustračný obrázok k článku Považská si priblížila medailový úspech: Kapitán tímu má špeciálnu motiváciu! FOTO
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Splnenie túžby považskobystrických hádzanárov, ktorí si chcú po dlhých ôsmich rokoch siahnuť na extraligovú medailu, dostalo reálnejšie kontúry. V prvom stretnutí o tretie miesto si totiž v domácom prostredí poradili s Topoľčanmi 26:24 a ujali sa vedenia v sérii. Aktéri stretnutia sa po záverečnom klaksóne zhodli, že krása išla v tomto zápase bokom, dôležitý bol totiž hlavne výsledok.

„Bol to opatrný duel a prevládala neistota vyplývajúca zo zodpovednosti. Ale stále sme boli o krok vpredu, až na záver prvého polčasu, čo bola škoda, pretože sme mali pred ním štvorgólový náskok, ktorý sme stratili, keď sme nevyužili viacero šancí. Našťastie, na začiatku druhého polčasu sme zlepšili obranu, získali náskok a už si ho len udržiavali,“ povedal tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka.

Topoľčany sa dostali do vedenia hneď v úvode duelu, no a potom už len na konci prvého polčasu, keď z 12:8 otočili na 12:13. „Topoľčany nás síce na konci prvého polčasu vystrašili, ale nakoniec sme to zvládli vďaka zlepšenej obrane a brankárovi. Buďme za to radi, pretože opäť sme mali hluchú pasáž v druhom polčase, pričom, bez urážky k súperovi, kvalitnejší protivník by nás za to kruto potrestal. Nedať 10 minút gól v play-off je luxus, hoci to mohlo vyplývať z náskoku,“ uviedol Peter Tumidalský.

Kapitánovi považskobystrických hádzanárov chýbali v zápase väčšie emócie, pričom bol v tomto smere aj sebakritický, keďže sa podľa vlastných slov nevedel dostať do tempa. Mohlo to byť spôsobené aj tým, že na Považskobystri­čanoch bola hlavne v prvom polčase viditeľná deka po neúspešnom semifinále so Šaľou. „Treba priznať, že prvý polčas bol pomalý, zápas nemal tempo a ani takú atmosféru, akú by si zaslúžil. Ale verím, že v ďalších dueloch to bude lepšie, hoci si treba uvedomiť, že je už záver sezóny, navyše nejde o krásu, ale o výsledok a radosť po poslednom zápase,“ vyjadril sa tréner MŠK.

Rovnakú myšlienku vyslovil aj kapitán tímu Peter Tumidalský, ktorý sa už navyše pozrel motivačne aj smerom dopredu. „V každom prípade je dobré, že vedieme v sérii, pričom dúfam, že už budúcu stredu sa budem môcť oholiť, pretože ma to veľmi otravuje…,“ konštatoval Tumidalský o tradičnom zvyku športových mužstiev, že v play-off sa neholí. Následne na doplňujúcu otázku, že aby sa to stalo skutočnosťou, musia okrem iného vyhrať už v sobotu na pôde súpera, dodal: „Preto som to povedal. Dúfam, že v stredu sa budú môcť holiť už aj chlapci z Topoľčian…“ Tretí zápas série sa hrá v stredu 24. mája o 18:00 v považskobys­trickej športovej hale.

O krok bližšie k bronzu: Považská porazila Topoľčany 26:24
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania blízko postupových osláv: Vypuknú za tohto predpokladu!

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM