Filip Chudý Hádzaná

Považská sa vrátila v čase: Zlaté mužstvo ukázalo kvalitu aj po 10 rokoch, FOTO

Legendy považskobystrickej hádzanej sa po dlhých desiatich rokoch opäť predstavili na mieste, kde rozdávali miestnym fanúšikom radosť. Na vydarenom podujatí ukázali, že svoje remeslo stále ovládajú dokonale.

Ilustračný obrázok k článku Považská sa vrátila v čase: Zlaté mužstvo ukázalo kvalitu aj po 10 rokoch, FOTO
Zdroj: Barbora Talačová

Mimoriadne vydarené podujatie sa uskutočnilo v sobotu podvečer v športovej hale. Pri príležitosti 10. výročia od zisku ostatného hádzanárskeho titulu pre MŠK Považská Bystrica sa uskutočnil exhibičný zápas medzi vtedajšími majstrami a súčasným tímom MŠK. A hoci sa skončil výsledkom 34:34, po ňom boli víťazmi všetci, ktorí sa ho zúčastnili. „Chcem sa poďakovať Vaškovi Strakovi, že sa niečo také usporiadalo, pričom verím, že sa to páčilo aj ľuďom. My hráči sme radi, že sme sa po takom dlhom čase stretli,“ povedal tvorca hry Marek Tůma, ktorý hráva aktuálne v Hraniciach.

Čítajte tiež: Oslava považskobystrickej hádzanej: Majstri sa stretnú po 10 rokoch, FOTO

Ak rátame už neaktívnych hráčov, potom najviac gólov dali z nich John Trabelssie a Martin Maťaš. Hlavne u prvého menovaného sa zdalo, že akoby sme sa vrátili minimálne o tých 10 rokov späť. Výborná práca na bránkovisku, rýchle uvoľnenie a presné zakončenie mu zostalo ako v najlepších rokoch, nejeden slovenský pivot by sa mohol stále učiť. „Niečo tam za tie roky zostane, len telo už toľko neslúži. Mám teraz trochu problémy so stehnom, ale bude to dobré,“ vyslovil sa nám jeden z najlepších útočných pivotov, akých kedy Slovensko malo.

Čítajte tiež: Návrat legiend považskobystrickej hádzanej: Tieto veľké mená opäť v akcii

Niektorí sa vrátili do Považskej Bystrice po dlhej dobe, ako napríklad Peter Zaťko, ktorý teraz žije v zahraničí. Prezradil nám, že sme prišiel po dlhých deviatich rokoch. „Bola to výborná akcia, na ktorej sme sa takmer všetci stretli. Verím, že aj vďaka tomu tunajšia hádzaná opäť trochu ožije. Napríklad deti to videli aj z inej perspektívy, čiže verím, že ich to k hádzanej pritiahne,“ vyjadril sa nám Zaťko, ktorý sa v roku 2006 ako jediný hráč Považskej Bystrice zúčastnil na pre Slovensko prvých ME vo Švajčiarsku.

Krásny zážitok pre Hádzanára roka

A kým pre Zaťka to bola vtedy jedna z vrcholných sezón, pre iných bola zas premiérová. Jedným z nich bol aj Ľubomír Ďuriš, ktorý sa za tých desať rokov vypracoval na najlepšieho hádzanára na Slovensku. „Klobúk dole pred všetkými organizátormi. Pre mňa to bol krásny zážitok, že som si teraz opäť mohol zahrať s hráčmi, pri ktorých som začínal u mužov a od ktorých som sa aj učil,“ prezradil nám držiteľ ceny Hádzanár roka.

Čítajte tiež: Považskobystričan Ľubomír Ďuriš najlepším hádzanárom roka: Toto sú jeho pocity! FOTO

Od zlatých čias považskobystrickej hádzanej pretieklo Váhom už veľa vody, ale ešte sa nepodarilo zostaviť mužstvo, ktoré by nadviazalo na majstrovský tím z roku 2006. „Vtedy sa vlastne zmenilo vedenie mesta, odišli najväčší sponzori, no a keď nie sú peniaze, nie sú ani hráči, čo je vlastne všade tak. Bohužiaľ sa to vtedy rozpadlo, ale je tu dobrá mládežnícka základňa a talenty tu budú vždy. Teraz navyše príde do brány Radek Motlík, ktorý myslím súčasnému tímu veľmi pomôže,“ spomenul si na vtedajší rozpad zlatého mužstva a načrtol nové perspektívy Marek Tůma.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej vyvrcholila najstaršia školská športová súťaž na Slovensku: Domáci žiaci boli mimoriadne úspešní, FOTO

Foto: ilustračné

Exhibičný zápas MŠK PB: 10. výročie ostatného titulu
15
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM