Filip Chudý Hádzaná

Považská sa teší na atraktívneho súpera: Straka vie, čo si chalani zaslúžia

V osemfinále Vyzývacieho pohára vyzvú hádzanári Považskej Bystrice kvalitného súpera z Portugalska. Aké majú šance a čo ich trápi?

Ilustračný obrázok k článku Považská sa teší na atraktívneho súpera: Straka vie, čo si chalani zaslúžia
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica po roku opäť postúpili medzi 16 najlepších klubov Vyzývacieho pohára. Ich osemfinálovým súperom bude v tejto európskej súťaži portugalský klub AM Madeira Andebol SAD. Prvý zápas sa bude hrať u nás v nedeľu 11. februára o 18:00, odveta o týždeň neskôr na pôde súpera. Podľa slov trénera MŠK Václava Straku sú miernym favoritom zrejme Portugalci, percentuálne vyjadrené 60:40 pre nich, ale Považskobystričania zbrane neskladajú.

„Chceme odohrať dobrý zápas pred zaplnenými tribúnami, ktoré si podľa mňa chalani zaslúžia. Navyše aj pre fanúšikov to je atraktívny súper, veď portugalská liga je veľmi kvalitná. Urobíme maximum pre postup, ako bude reálny, to sa ukáže až v zápase. Postúpiť určite chceme, ale nejdeme dopredu vyhlasovať, že je to náš cieľ,“ povedal Straka.

Toho mrzela stredajšia prehra s druhým tímom Prešova, ktorú jeho zverenci nezvládli hlavne v hlavách. Po 40 minútach prehrávali už 24:13, až potom sa prebrali a začali stíhaciu jazdu, ale tá prišla neskoro a prehrali 32:30. „Túto sezónu sme v psychickej príprave na zápasy zatiaľ zvládali, bohužiaľ, v poslednom kole základnej časti to nevyšlo. Po víťazstve nad Šaľou bola v hlavách hráčov už akoby Madeira, čo sa na výsledku prejavilo. Mrzí nás to, ale už sa musíme pripravovať na nedeľný zápas,“ vyjadril sa považskobystrický tréner.

Neteší ho zdravotný stav kádra. „Máme trochu obavy z chrípky, ktorá kosí všetko naokolo, pričom sa nevyhla ani nám. Ležia Tomáš Vallo a Martin Kozák, pričom dúfame, že sa to nerozšíri ďalej,“ konštatoval Straka s tým, že nevýhodou je to, že odvetu budú hrať vonku. Madeira k nám pricestuje v sobotu, v nedeľu doobeda absolvuje tréning a deň po zápase letí naspäť. V roku 2018 odohrala zatiaľ štyri zápasy a všetky vyhrala. Náš tréner ale upozorňuje, že nehrali proti najsilnejším ligovým súperom.

Straka si o protivníkovi už nejaký obraz urobil, keďže ho videl v niektorých zápasoch. „Je to dobre poskladané mužstvo, ktoré má skúsených tridsiatnikov, strednú generáciu a tiež mladých hráčov. Má spojky silné v súbojoch jeden na jedného a v koncovke, tiež dobrých pivotov, čiže odtiaľ hrozí nebezpečenstvo v útoku. Čo sa týka obrany, používajú pre nás trochu netypické systémy 1–5 a 1–2–3, s čím sa musíme vyrovnať,“ uviedol s tým, že to bude určite jedno z najlepších mužstiev, aké sme v ostatných rokoch privítali.

Vstupné je stanovené na dve eurá, pre ZŤP jedno euro, deti do 12 rokov majú vstup zdarma. Čiže ako na ligových zápasoch. Držitelia sezónnych permanentiek majú voľný vstup. Duel povedú azerbajdžanskí rozhodcovia Emil a Ernest Aghakišiovci, ktorý u nás pískali už v roku 2015 stretnutie s Vogoščou. Delegátom bude Srb Boris Ivanovič, ktorý túto funkciu vykonával aj v našom novembrovom dvojzápase s Lovčenom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM