Filip Chudý Hádzaná

Považská posunula úspešnú sériu na osem rokov: Veľkou motiváciou je Európa! FOTO

Hádzanári MŠK Považská Bystrica už ôsmy rok za sebou patria po slovenskej pohárovej špičky, ale chcú viac! Na čo myslia?

Ilustračný obrázok k článku Považská posunula úspešnú sériu na osem rokov: Veľkou motiváciou je Európa! FOTO
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Po reprezentačnej prestávke sa dohrával v stredu štvrťfinálový program Slovenského pohára v Považskej Bystrici. Hádzanári MŠK privítali Hlohovčanov, pričom oba tímy už vedeli, že v prípade úspechu na nich čaká v semifinálovom dvojzápase ŠKP Bratislava. Hlavne pre Považskobystričanov bol priaznivý pohárový žreb veľkou motiváciou, čím sa ani netajili, no zároveň už mysleli aj na náročný novembrový program, ktorý môže veľa naznačiť o úspešnosti tejto sezóny. A začali ho výborne, keď Hlohovec porazili 27:19 a s prehľadom postúpili ôsmykrát za sebou do semifinále Slovenského pohára. V ňom naposledy chýbali v roku 2010. Odvtedy boli aj trikrát vo finále, kam sa chcú pozrieť opäť.

„Pred zápasom som mal trochu obavy, keďže bol menší otáznik, ako na tom budeme po reprezentačnej prestávke. Viacerí hráči sa totiž doliečovali, ďalší zas mali reprezentačné povinnosti, čiže tréningový proces nebol podľa predstáv. Vlastne aj tak sa duel vyvinul, keď tam boli nejaké zlé prihrávky a nepresné koncovky, ale som rád, že sme vyhrali, hráči sa rozohrali, navyše si mohol zahrať každý,“ povedal tréner MŠK Václav Straka s tým, že kým obrana ešte fungovala, herná pauza sa prejavila hlavne na útočnej hre tímu.

Zároveň v stredajšom stretnutí myslel aj na náš náročný program, keď už v sobotu nás čaká vážny zápas v Šali. Preto chcel Straka rotáciou hráčov minimalizovať riziko možných zranení, keďže sa hralo na postup a nie skóre. Šancu tak dostal každý hráč na súpiske, okrem brankára Radka Motlíka. „U Martina Biela to vyzerá na ešte niekoľkotýždňovú pauzu kvôli zranenému ramenu. Ale inak u ostatných, či už to boli problémy s kolenom u Tomáša Valla, alebo rôzne virózy u viacerých hráčov, to by už malo byť v poriadku,“ opísal považskobystrický tréner aktuálny zdravotný stav kádra.

Jedným z navrátilcov do zostavy po chorobe bol aj Daniel Valášek. „Mal som zápal pľúc, bola to trochu vážnejšia choroba, čo sa prejavilo aj na mojej váhe a celkovej príprave, no už sa postupne do toho dostávam, hoci začiatky sú naozaj ťažké,“ uviedol s tým, že pred zápasom s Hlohovcom mali všetci v kabíne veľkú motiváciu. „Dúfali sme v postup, pretože sa nám po žrebe otvorila schodná cesta až do finále, čiže už pomaly aj do pohárovej Európy. Aj pred zápasom sme si povedali, že chceme opäť urobiť dobrú reklamu mestu aj pre budúci rok, čo by sa pohárovým úspechom malo podariť. No teraz máme pred sebou ešte náročný ligový program, do toho európske povinnosti, až potom začneme myslieť na semifinále Slovenského pohára,“ doplnil náš pivot s tým, že v najbližších ligových zápasov chcú získať minimálne štyri body.

Ak zostane Prešov na slovenskej scéne dominantný a opäť obháji majstrovský titul, pričom zároveň v druhom semifinále Topoľčany – Prešov sa nezrodí prekvapenie na účet východniarov, potom úspešnejší z decembrové merania síl Považská Bystrica – ŠKP Bratislava si zaistí miestenku do pohárovej Európy pre budúcu sezónu. „Pri žrebe sme síce mali šťastie, ale ten za nás nikdy nič nevyhrá. Máme veľkú motiváciu sa opäť dostať do pohárovej Európy, pričom cesta cez Slovenský pohár je jednou z nich. Aj preto určite budeme prikladať semifinálovému dvojzápasu s ŠKP Bratislava mimoriadnu dôležitosť. Ale my berieme pohár vážne každú sezónu, o čom svedčia naše výsledky v ňom,“ dodal Straka.

Považskobystričania porazili Hlohovec: Postup do pohárového semifinále
19
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Slovenský olympijský výber v našom meste: Bohaté považskobystrické zastúpenie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM