Filip Chudý Hádzaná

Považská neprerušila desaťročné čakanie: Rozhodla bláznivá päťminútovka! FOTO

Považskobystrickí hádzanári si na možnosť priameho boja o majstrovský titul musia minimálne o rok dlhšie počkať. Prečo sa tak stalo?

Ilustračný obrázok k článku Považská neprerušila desaťročné čakanie: Rozhodla bláznivá päťminútovka! FOTO
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica neukončili desaťročné čakanie na postup do extraligového finále. Prehrali totiž v semifinálovej sérii so Šaľou 1:3 na zápasy. V stredu sa ešte pokúšali o vynútenie si rozhodujúceho piateho stretnutia na pôde súpera, lenže v domácom prostredí prehrali 22:25. Čo znamená, že si zahrajú s Topoľčanmi o konečné tretie miesto.

„Gratulujem súperovi k postupu do finále. My sme doň chceli ísť, ale Šaľa potvrdila rolu favorita. Mala skúsenejší káder, čo rozhodlo aj v tomto zápase. Hráči Šale vyťažili v útoku maximum, tam urobili výrazne menej chýb. My sme ich mali strašne veľa, hlavne technicko-taktických, čím sme súperovi pomohli. Nepadlo veľa gólov, pretože sa poznáme, rozhodovali preto veci, ktoré vyplývajú z hernej disciplíny a skúsenosti, v čom mal navrch súper,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Ako nám po zápase prezradil, napočítal až 15 chýb svojich zverencov, pričom všetky boli s loptou, čo bolo proti takémuto súperovi až príliš veľa. Hlavná porcia chýb prišla po vyrovnaní na 16:16, keď zrazu z ničoho nič za ďalších päť minút bolo 16:22. Za ten čas sme nevyužili na gól tri trháky, ďalšie útoky sme pokazili unáhlenou streľbou, nepremenili sme sedemmetrový hod a navyše prišli o vylúčeného Cifru. „Bol to úsek, v ktorom sme sa zbláznili, nedali viaceré šance na čele so sedmičkou. A robili sme tie chyby tak rýchlo, že ja som si ani nestihol zobrať oddychový čas, pretože sme za päť sekúnd v útoku o loptu prišli. Za tú chvíľu sme stratili zápas,“ vyjadril sa Straka.

Vlajku v tomto čase zdvihol Peter Strelec, ktorý sa po príchode na ihrisko šancí nezľakol a z troch striel dal tri góly. Prečo neprišiel na ihrisko skôr vysvetlil považskobystrický tréner tým, že nie je tak použiteľný pre varianty v obrane.

Strelcovi v tom čase výborne sekundoval brankár Martin Biel, ktorý po príchode na ihrisko „zavrel“ bránu, lenže na našu škodu, následné trháky, ktoré vďaka tomu vznikli, sme nevyužili a náskok súpera neznižovali. „V tých chvíľach to bola taká bezradnosť, hoci som stále veril, že sa nám to môže podariť, čo sa nakoniec aj stalo realitou, pretože sme mali šancu znížiť aj na rozdiel gólu dve minúty pred koncom, keď Tumidalský dával dlhú loptu, len škoda, že neprešla, ešte to mohlo byť zaujímavé,“ opísal Biel, aké mal pocity, keď sa jeho zákroky nepodporili gólmi. No ako doplnil, táto prehra ich môže trápiť len do polnoci, potom sa už plne sústredia na sériu o tretie miesto, pretože chcú v nej uspieť.

Semifinále play-off Považská Bystrica-Šaľa (22:25): Koniec finálového sna!
12
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystričan si zahrá na MS v hokeji: Šťastný zapísaný na súpisku! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM