Filip Chudý Iné športy

Považská na prestupovom trhu nelenila: Kto má pomôcť k vyšším priečkam?

HK 95 Považská Bystrica chce na vynovenom zimnom štadióne dosahovať lepšie výsledky ako v nedávnej minulosti. Čo by klub potešilo?

Ilustračný obrázok k článku Považská na prestupovom trhu nelenila: Kto má pomôcť k vyšším priečkam?
Zdroj: Milan Kováčik

V strede 13. septembra štartuje úvodným kolom prvá hokejová liga. Hokejisti HK 95 Považská Bystrica budú jej účastníkom už 17-krát za sebou. V tej minulej sa im po deväťročnej pauze podarilo postúpiť do play-off, čo by si chceli minimálne zopakovať. „Našou ambíciou je dostať sa do play-off z čo najvyššej pozície,“ povedal manažér HK 95 Ján Zlocha st. Cestu za napĺňaním tohto cieľa začnú v stredu o 18:30 na pôde nováčika HC Bratislava, následne v piatok o 18:00 privítajú v prvom domácom stretnutí Topoľčany.

Letnú prípravu ovplyvnil fakt, že sa rekonštruoval zimný štadión, čo bolo potrebné, inak by sa v našom meste ďalej nemohol hrať hokej. Preto príprava na ľade začala až v polovici augusta. Odohrali sa v nej tri prípravné zápasy s českými klubmi. Uherský Brod sme dvakrát jasne porazili, s Porubou tesne prehrali. Do sezóny vstúpime aj s obmeneným kádrom, keď zmeny sa udiali vo všetkých formáciách. Všetko po starom zostalo iba na trénerskej lavičke, keď mužstvo naďalej povedie dvojica Jozef Zavadil – Ľuboš Meszároš.

„Snažili sme sa káder vyskladať tak, aby sa tu hral čo najlepší hokej. Bol by som veľmi rád, keby sme konečne pritiahli aj divákov vo väčšom počte a odlepili sa z dna tabuľky. To by sa určite prejavilo aj na diváckych návštevách,“ uviedol manažér klubu.

Veľkou oporou v bráne by sa mal stať novo získaný Michal Dzubina, brankár s reprezentačnými skúsenosťami. Ten prichádza z Martina, ale medzi klubmi je dohoda, že bude chytávať počas víkendov aj za svoje rodné mesto. Dvojičku mu má robiť David Klinčúch, pričom Zlocha st. nám prezradil, že sa obzerajú po ešte jednom brankárovi na hosťovanie. Jakub Bajaník a Milan Dolinajec sú u nás zo Žiliny na striedavý štart, ktorá si môže hráčov stiahnuť, ak by ich potrebovala.

Mužstvo posilnili viacerí hráči s extraligovými skúsenosťami, hlavne zo skrachovaného Martina. Okrem Dzubinu aj Martin Leško, Michal Dvořák či Andrej Jurášek. Posilami budú aj Patrik Schroner, Michal Solár, Lukáš Hrušík, Ivan Brveník. A v neposlednom rade aj vlastní odchovanci ako David Rodionov, Ján Nahálka, Samuel Saboš, Lukáš Bednár, Ľuboš Miro, Ivan Švantner, Erik Kožúrik či aktuálne zranený Matej Turan. Viacerí z nich hrali za nás aj niekoľko zápasov v minulej sezóne. V kádri zostávajú tiež opory ako Marián Koleda, Jaroslav Niník, Lukáš Majerčík, Patrik Palovič a Ján Zlocha ml.

„Nechcem polemizovať, akú budeme mať silu oproti iným klubom. Našou nevýhodou je to, že v úvode sezóny budeme mať herný deficit, keďže sa u nás prerábala ľadová plocha. Ale chceme byť v prvej osmičke v pokojných vodách, nie na hrane postupu do play-off. Uvidíme, ako sa to celé nakoniec vyvinie,“ doplnil manažér našich hokejistov. Ten tiež dodal, že vstupné sa mení na 1,50 €, no aj tak je najnižšie v súťaži.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické ulice ožili: Nočnú zábavu si užili nielen bežci, FOTO a VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM