Filip Chudý Kultúra

Považská má bohaté zastúpenie na ME mažoretiek: Toto by chceli dosiahnuť, FOTO

V neďalekom Púchove začínajú ME mažoretiek. Naše mesto na nich bude mať veľké zastúpenie, veď svoje sily v európskej konkurencii si zmerajú desiatky Považskobystričaniek. Čo by chceli dosiahnuť?

Ilustračný obrázok k článku Považská má bohaté zastúpenie na ME mažoretiek: Toto by chceli dosiahnuť, FOTO
Zdroj: Mažoretky BONA

Tohtoročné majstrovstvá Európy v mažoretkovom športe bude hostiť naše susedné mesto Púchov. Na európskom šampionáte sa má predstaviť viac ako 90 súborov z 12 európskych krajín, čo je viac ako 2500 súťažiacich a spolu s divákmi sa očakáva približne 4000 účastníkov podujatia. Na pláne sú od štvrtka do nedele štyri súťažné dni, ktoré začnú každé ráno a budú trvať až do večerných hodín. „Sme pripravení na všetkých a na všetko,“ povedala nám prezidentka Asociácie mažoretkového športu na Slovensku (AMaS) Elena Martinková, ktorá je zároveň vedúcou považskobystrického súboru Bona.

Tá bude naše mesto a tiež Slovensko reprezentovať v troch vekových kategóriách a 14 súťažných disciplín, celkovo to bude cca 130 súťažiacich z Považskej Bystrice. Naše farby bude navyše hájiť aj druhý považskobystrický mažoretkový súbor Marija.

„Príprava na ME bola intenzívna, posledný mesiac sa trénovalo denno-denne. Zamerali sme sa na odstránenie malých chýb a nedostatkov, ktoré nám na domácom šampionáte úplne nevyšli. Navyše sme ešte vylepšovali a znáročňovali choreografie, aby tie boli ešte lepšie a zaujímavejšie,“ vyjadrila sa vedúca súboru Bona Elena Martinková.

Tá nám ďalej prezradila, že ich filozofia je taká, aby sa snažili podať najlepší možný výkon, pričom samotné umiestnenie bude záležať aj od konkurencie a tiež od toho, ako sa to všetko podarí. „Keďže sú ME na domácej pôde, verím, že sa nám podarí umiestniť v prvej šestke najlepších súborov Európy,“ dodala na záver výsledkovú túžbu Elena Martinková.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z prípravy našich mažoretiek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanky Adriana (18) a Mária (15) uspeli na ME: Cenné kovy aj so zlomenou rukou!

Foto: ilustračné

Mažoretky Bona: Príprava na ME v Púchove
6
Galéria
Zdroj: Mažoretky BONA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM