Filip Chudý Hádzaná

Považská Bystrica pred európskou konfrontáciou: Čo zažijeme prvýkrát v histórii?

Naše mesto sa môže tešiť na športový sviatok európskeho významu. Ako sú naň pripravení naši hádzanári a čo všetko klub pripravil?

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica pred európskou konfrontáciou: Čo zažijeme prvýkrát v histórii?
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa po postupe cez slávny srbský klub Partizan Belehrad dostali do osemfinále Vyzývacieho pohára, kde ich súperom bude holandský protivník JMS Hurry-Up, ktorý vyradil turecký Göztepe Izmir. Sobotný domáci zápas o 18:00 bude historicky prvým európskym, ktorý náš klub odohrá v rámci jarnej časti sezóny. V minulosti až doteraz sme vždy skončili účinkovanie v pohárovej Európe už na jeseň.

Tréner MŠK Václav Straja považuje Hurry-Up za kvalitného súpera z hornej polovice BENE ligy, čo je spoločná súťaž Holandska a Belgicka. „Káder majú zložený z hráčov strednej generácie, pričom je v ňom sedem legionárov. V ostatnom týždni posilnili o nemeckú ľavú spojku a pivota a Bosny a Hercegoviny, čiže evidentne to berú vážne, čo sa týka boja o postup ďalej,“ vyjadril sa Straka s tým, že majú o súperovi nejaké informácie, ktoré by mohli pomôcť.

„Ťažko hovoriť, či to bude ťažší alebo ľahší súper, ako bol Partizan Belehrad. No určite hrajú úplne inak, keď ich hra je postavená na spojkách, odkiaľ hrozí najväčšie nebezpečenstvo. Nehrajú síce takú rýchlu hádzanú ako Partizan, ale viac to majú postavené na streľbu,“ povedal Václav Straka.

Postupové šance sú v tejto chvíli podľa neho 50 na 50, keďže by malo ísť o vyrovnanú konfrontáciu, ktorú rozhodnú maličkosti. „Zodpovedne sa pripravujeme, aby sme si po prvom domácom zápase urobili čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou. Našim cieľom je ale jednoznačne postúpiť ďalej. Aj osemfinále je síce pekné, ale vidina štvrťfinále je lákavá. No nebude to vôbec jednoduché,“ prezradil Straka s tým, že musia hrať poctivú hádzanú a potom sa úspech dostaví.

V poslednom zápase základnej časti Extraligy za nás v Modre kvôli chorobe nenastúpili Peter Tumidalský a Šimon Macháč, ale obaja by už mali byť k dispozícii. „Mali sme výpadky pre choroby, ale hráči sa do toho dostávajú a mali by sme nastúpiť s výnimkou dlhodobých maródov kompletní. Na zápas sa tešíme a veríme, že nás príde povzbudiť plná hala, ktorá nás bude hnať vpred. Potrebujeme totiž podporu fanúšikov, aby sme si urobili čo najlepšiu pozíciu pred ťažkou odvetou,“ doplnil považskobystrický tréner, ktorý verí, že ľudia si to na tribúnach užijú a bude to hádzanársky sviatok.

Ako nám prezradila organizačná pracovníčka klubu Katarína Opoldíková, je zvýšený záujem o vstupenky, preto vyhoveli požiadavkám fanúšikov a bude pripravený predpredaj vstupeniek. Ten prebehne v sobotu od 9:30 do 11:00 a neskôr od 15:00 až do začiatku zápasu v služobnom vchode A. Následne bude aj klasický predaj od 17:15, ako počas bežných stretnutí. Ceny zostávajú nezmenené, pričom bežná vstupenka stojí dve eurá a deti do 12 rokov majú vstup zadarmo. Pripravuje sa tiež špeciálny nástup hráčov spolu s mladými hádzanármi z prípravky, ktorí sa následne postarajú cez polčasovú prestávku o program a ukážu ľuďom v hľadisku svoje umenie v krátkom stretnutí na šírku ihriska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystričan potvrdil predtuchu majstrov: TOP úspech Jána Džanaja (22) FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM