Filip Chudý Iné športy

Považská Bystrica pred druhou časťou sezóny: Hneď na úvod ju čaká Winter Classic

Považskobystrickým hokejbalistom skončila takmer trojmesačná zimná prestávka. Ako sú pripravení na jarnú časť?

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica pred druhou časťou sezóny: Hneď na úvod ju čaká Winter Classic
Zdroj: HBK PROTEF Považská Bystrica

Po 11-týždňovej zimnej prestávke čakajú na hokejbalistov HBK PROTEF Považská Bystrica opäť povinnosti v Extraligy. Jarnú časť štartujú už v nedeľu na pôde Jokeritu Petržalka, pričom tento duel bude špeciálny. Pôjde totiž o druhý ročník Winter Classic. Sú k nemu pripravené aj rôzne sprievodné akcie, pričom tento duel bude aj v priamom prenose na TV 213. „Myslím, že to môže byť bonus a dobrá reklama pre hokejbal. Trocha len škoda, že je takého počasie, hádam sa oteplí,“ vyjadril sa manažér nášho klubu Martin Kolek.

Podľa jeho slov zimná príprava Považskobystričanov štartovala začiatkom januára. V stredy a piatky chodili do telocvične, sobotňajšie rána patrili crossfitu, pričom neskôr piatkové tréningy orientovali už aj na hokejbalové ihrisko. „Chalani si pochvaľujú, že crossfit im dal dobre zabrať, tréner im dal dobre zabrať, preto verím, že sa to ukáže aj v zápasoch,“ uviedol Kolek.

„Cieľ sa nemení, zostáva ním postup do play-off. Súťaž je totiž tak vyrovnaná, že aj dva zápasy vedia výrazne zmeniť situáciu. Základ je preto dostať sa do play-off,“ povedal o ambíciách pred jarnou časťou manažér považskobystrických hokejbalistov.

Tí vstupujú do jarnej časti z piateho miesta, pričom len bod strácajú na tretiu Skalicu, navyše majú o zápas menej. No zas majú len päťbodový náskok pred deviatou Diakovou, ktorá je prvá pod postupovou čiarou do play-off. „Vždy sa lepšie pozerá na tabuľku vtedy, keď sa darí, nie keď sa motáte niekde na jej spodku. Ale ideme aj naďalej skromne, od zápasu k zápasu, s rešpektom k súperovi a pokorou, no určite nie so sklonenou hlavou. Lebo keď sa chce a všetci dajú do toho všetko, dá sa poraziť každý, liga je totiž mimoriadne vyrovnaná. Budeme radi, keď sa nám bude dariť,“ prezradil Kolek.

Považskobystričania vyhrali na konci jesene tri zápasy, z toho dva posledné bez inkasovaného gólu, o čo sa veľkou mierou pričinil brankár Peter Buliš. V týchto výsledkoch by chceli naši hokejbalisti pokračovať, pričom sa o to pokúsia s nezmenením kádrom. „Ten je dostatočne široký, nechceli sme doň zasahovať. Skôr na prípadné play-off už prisľúbili účasť všetci hokejisti, ktorí za nás už hrali, čiže káder by mal byť nielen široký, ale aj kvalitný,“ doplnil Martin Kolek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká pocta pre považskobystrickú legendu: Peter Kukučka v Lige majstrov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM