Futbal

Považská Bystrica dala Podmanínu štvorku: Derby sa hralo v skvelej atmosfére

Vo veľkom mestskom derby, v ktorom išlo o postup do šiestej ligy, porazila Považská Bystrica Podmanín rozdielom triedy. Derby malo správny náboj nielen na ihrisku, ale aj v hľadisku.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica dala Podmanínu štvorku: Derby sa hralo v skvelej atmosfére
Zdroj: Dnes24.sk

V 13.minúte mal veľkú šancu domáci Zubek, ale brankár Podmanína jeho nájazd zlikvidoval. Ale Považskobystričania sa tešili už o päť minút neskôr, keď z priameho kopu presne zamieril Rosina. Vyrovnať mohol J. Sovík, ale Štefánik jeho nájazd zneškodnil. V 37.minúte mal šancu hosťujúci Ma. Gardian, ale kapitán domácich Vala hlavou obetavo zabránil zrejme istému gólu.

Po zmene strán začali domáci aktívne. Zubek ukázal skvelú individuálnu akciu na ľavom krídle a Masarykovi pripravil gól ako na tácke. Aktívny Zubek sa za svoj dobrý výkon dočkal zaslúženého presného zásahu onedlho, keď prepálil súperovho brankára krížnou strelou. No zlatý klinec galapredstavenia domácich „zabil“ Rosina, ktorý nádhernou strelou ľavačkou na zadnú žrď uzatvoril na konečných 4:0. Podmaníncom slúži ku cti, že to nezabalili a chceli dosiahnuť gól, vďaka ktorému by mali lepšie vzájomné zápasy s MŠK. V závere si vypracovali viacero šancí, v týchto minútach viac ako domáci, ale keď v poslednej minúte Ma. Gardian prestrelil, tým dal definitívnu a zároveň symbolickú bodku za zápasom.

Považská Bystrica tak znížila stratu na prvý Podmanín na rozdiel šiestich bodov, pričom po tomto výsledku má s ním aj lepšie vzájomné zápasy. Pozápasová ďakovačka s fanúšikmi tak mala slastný nádych. Domáci kotol svojich hnal celý zápas dopredu, pričom na oslavu odpálil aj niekoľko svetlíc. Svojich prišli povzbudiť aj hostia, preto sa hralo vo výbornej atmosfére, ktorá vysoko prevyšovala siedmu ligu.

MŠK Považská Bystrica – TJ Manín Podmanín 4:0 (1:0)

Góly: 18. Rosina, 55. Masaryk, 61. Zubek, 66. Rosina

MŠK: Štefánik – Bušík, Valient, Vala, Rosina (87. Ligas) – Almásy, Čupka (71. Sloboda), Masaryk, Bielik (35. Gajdošík) – Cesnárik (58. Mikula), Zubek

TJ Manín: T. Kostelanský – Mi. Gardian, Mi. Majtán, Urík (68. Brigant), Ma. Gardian – P. Gardian, Ma. Majtán, R. Sovík, P. Kostelanský – J. Sovík, Škultéty (46. M. Kostelanský)

Hlas gólového hrdinu stretnutia Pavla Rosinu: „Niet čo riešiť, jednoznačne sme vyhrali 4:0. Prvý gól som strelil zo štandardnej situácie, ktoré trénujem. Pri druhom mojom góle mi sadla lopta a proste som to trafil. Myslím si, že dnes sme ako mužstvo podali asi najlepší výkon v sezóne. No my sme sa tohto zápasu nejako neobávali, pretože v zimnej príprave, ktorá nám vyšla, sme mali silnejších súperov. My sa budeme ďalej pozerať na seba a počkáme si, či Podmanín zaváha.“

Môže vás zaujímať:

Dvojrozhovor pred veľkým mestským derby: Považská Bystrica aj Podmanín chcú vyhrať

Foto: ilustračné

Považská Bystrica - Podmanín 4:0
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM