Filip Chudý Šport Iné športy

Potešujúca skutočnosť z konca sezóny: Považskobystrické tribúny sa zaplnili

HK 95 Považská Bystrica sa síce v play-off prvej ligy dlho nezdržal, ale potešil pohľad na naše tribúny, kde to už veľmi dlho takto nevyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Potešujúca skutočnosť z konca sezóny: Považskobystrické tribúny sa zaplnili
Zdroj: Fanúšikovia v Pov. Bystrici

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica si sezónu v play-off veľmi nepredĺžili. Vo štvrťfinále St. Nicolaus I. hokejovej ligy prehrali na pôde víťaza základnej časti HK Skalica prvé dva zápasy série (5:2, 2:1 po predĺžení). V sobotu bol na programe tretí duel štvrťfinále play-off, ktorý už museli vyhrať, keďže sa hrá na tri víťazstvá. Lenže hráči Skalice zvíťazili v Považskej Bystrici 3:0, tým aj sériu 3:0 na zápasy a postúpili do semifinále.

„Spokojní sme už s postupom do play-off. Uspokojili nás aj výkony chalanov v Skalici. Nechcem povedať, že sme boli v tých dvoch dueloch lepší, ale minimálne vyrovnaný súper určite. Ten druhý zápas vyhrali Záhoráci len so šťastím. Čo sa týka domáceho stretnutia, našim hráčom nemôžem vyčítať nič. Proste veľmi chceli, možno až moc. Preto bola na nich viditeľná nervozita a puky im skákali,“ povedal manažér HK 95 Ján Zlocha st.

Podľa jeho slov sa za 80 percent sezóny nemajú za čo hanbiť. „Najlepšie svedčí o tom to, že sa výrazne zvýšil divácky záujem. Týmto ďakujem hráčom, trénerom a tiež divákom, ktorí nám držali palce,“ uviedol klubový funkcionár.

Kým v minulých sezónach sa počet divákov na našich domácich zápasoch dal ľahko spočítať na prstoch oboch rúk, s pribúdajúcim koncom tejto sezóny sa návštevnosť zvyšovala, čo vyvrcholil práve v poslednom stretnutí. „Mohlo byť na tribúnach okolo 600 ľudí, k čomu prispel aj fanklub Skalice. Bola výborná atmosféra, ľudia sa zabávali. Len škoda, že sme nejaký gólik nedali. Ale máme mladý tím, na ktorom môžeme stavať do budúcnosti,“ doplnil Zlocha st.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM