Filip Chudý Rôzne Iné športy

Posledný záchvev obľúbenej letnej turistiky: Manínska tiesňava sa bude zamykať

Považskobystričania a všetci ľudia z okolia budú mať poslednú šancu, ako si užiť letnú turistickú sezónu v našom okolí, keďže tá sa pomaly uzatvára.

Ilustračný obrázok k článku Posledný záchvev obľúbenej letnej turistiky: Manínska tiesňava sa bude zamykať
Zdroj: TASR

Klub slovenských turistov (KST) Manín Považská Teplá organizuje už tradičné podujatie „Zamykanie Manínskej úžiny – hviezdicové stretnutie na symbolickom cintoríne“. To sa tentoraz uskutoční v nedeľu 12. novembra o 13:00. Ide o nepísané uzavretie letnej turistickej sezóny v našom okolí a zároveň otvorenie tej zimnej.

Záujemcovia si môžu vybrať dve verzie účasti na akcii. Prvou je individuálna turistika okolím Manínskej úžiny, Kostoleckej tiesňavy, Veľkého Manína a podobne, no s tým, že o 13:00 je stretnutie v Manínskej úžine na symbolickom cintoríne. No kto by mal záujem, môže si dohodnúť po telefonickom dohovore (0908 404 591, 0911 236 238) aj turistiku so sprievodcom a vybrať si trasu, resp. čo by chcel vidieť. Na výber sú trasy od Kultúrneho domu Považská Teplá smerom na Manínec a Drieňovku, Veľký Manín a tiež Kostoleckú tiesňavu. No odchod bude najneskôr o 7:30.

„Veľký Manín je veľmi atraktívny. Kto má záujem o menej náročnú turistiku, pre toho je pripravený variant s Drieňovkou, čo je kratšia trasa a navyše s menšími stúpaniami. Kto by chcel ísť s deťmi a hľadá niečo nenáročné, tak okolo Manína do Záskalia ide o ideálny variant,“ povedal Pavol Uriča z KST Manín Považská Teplá.

Ako ďalej organizátor podujatia prezradil, účasť bude závisieť od počasia. „Každý si môže vybrať svoju trasu, akú považuje za pre seba vhodnú. No nie každý môže spoločné stretnutie o 13:00 pri symbolickom cintoríne stihnúť, resp. naň prísť,“ konštatoval s tým, že podujatie počasie neohrozí. „Pri plánovaní turistického podujatia rok dopredu ťažko môžete vedieť, aké bude počasie. To sa už zrušiť nedá, ak by aj náhodou pršalo, tradičný pietny akt ale určite zložíme. Uctíme si tak pamiatku tých, ktorí na tomto mieste majú pamätné tabule,“ doplnil.

Cieľ podujatia bude v novej chate KST Manín Považská Teplá pri Manínskej úžine, pričom uzávierka cieľa je o 14:30. Tam si môžu záujemcovia zakúpiť odznak či účastnícky list.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Po Považskej a okolí premávajú nové autobusy: Čo ponúkajú cestujúcim? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM