Filip Chudý Kultúra

Posledný aprílový týždeň v Považskej Bystrici: Čo so sebou prináša?

Tento týždeň obsahuje záverečných sedem aprílových dní, počas ktorých sa môžete v našom meste zabaviť na rôznych podujatiach. Kde a kedy sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Posledný aprílový týždeň v Považskej Bystrici: Čo so sebou prináša?
Zdroj: Barbora Talačová

Cez kosti mŕtvych

24. apríla o 18:30, kino Mier

Hlavnou hrdinkou príbehu je postaršia žena – Janina Duszejko, milovníčka a ochrankyňa zvierat. V jej okolí dôjde v krátkom čase k sérii vrážd, spáchaných za záhadných okolností. Duszejko je presvedčená o tom, že vie kto (alebo čo) má zločiny na svedomí, avšak nikto jej neverí. Táto jednoduchá kriminálna zápletka je len základom pre netradičnú hru.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

26. apríla o 18:00, športová hala

Považskobystričanov čaká prvý domáci zápas v tohtoročnom play-off, v ktorom budú chcieť vyrovnať stav semifinálovej série na 1:1, keďže v Šali tesne prehrali. Podarí sa im to?

Vandrovalo vajce

27. apríla o 15:00, Považské osvetové stredisko

V priestoroch Považského osvetového strediska (POS) v Považskej Bystrici v budove SPŠ si záujemcovia môžu pozrieť výstavu Veľkonočné inšpirácie, ktorá má dve časti. Jednou je výstava Krása nití a druhú časť tvorí výstava Vandrovalo vajce. Pozrieť si ju môžete už len tento pracovný týždeň od 9:00 do 16:00. No vo štvrtok o 15:00 bude navyše v klubovni POS slávnostné vyhodnotenie 7. ročníka celoslovenskej súťažnej prehliadky Vandrovalo vajce.

Matúš Jakabčic CZ-SK big band

27. apríla o 19:00, koncertná sála ZUŠ

Milovníci kvalitnej hudby sa môžu tešiť na koncert vynikajúcich hudobníkov, ktorý bude na ZUŠ – hudobný odbor. Ide o jedinečný koncert špičkových profesionálnych umelcov z domova a zahraničia.

Cuky Luky Film

28. apríla o 18:30, kino Mier

Táto slovenská komédia rozpráva príbeh začiatku šialeného priateľstva, ktoré ich navždy zmení. Cuky je neuznaná video blogerka s túžbou po sláve, Luky zas celebrita na výslní, ktorá má všetko, čo by si človek mohol priať. Okrem jedinej jednej veci – lásky. Aby Luky získala muža svojich snov, musí z obyčajnej ženy z ľudu vytvoriť Miss. Čo sa však stane, ak tou obyčajnou ženou bude práve expertka na trapasy Cuky?

AcaPeople

29. apríla o 17:00, kino Mier

Koncert vokálnej skupiny AcaPeople z Považskej Bystrice, ktorá sa snaží šíriť a capella štýl medzi širšou verejnosťou a ukázať tak jeho krásy. Tvoria ju žiaci a absolventi ZUŠ v Považskej Bystrici. Piesne spievajú bez pomoci hudobných nástrojov, každý zvuk vytvárajú svojimi hlasivkami.

The Circle

29. apríla o 19:00, kino Mier

Svet bez hladu. Svet bez vojen. Svet bez chorôb. Neobmedzené možnosti. V úchvatnej a najväčšej high-tech spoločnosti The Circle neexistuje problém, ktorý by nebolo možné vyriešiť. Jej technológie majú moc doslova zmeniť svet. Americký sci-fi triler s Tomom Hanksom a Emmou Watsonovou.

Májovica 2017

30. apríla o 16:00, Lány

Stavanie mája na sídlisku Lány v parku pri Dukelskej ulici oživí folklór a tradície. Do tanca bude hrať FS Bystričan.

Stavanie mája

30. apríla o 16:00, pred kinom Mier

Tradičný program súborov Mestského folklórneho štúdia so stavaním mája bude pred kinom Mier.

Power Rangers

30. apríla o 18:30, kino Mier

Fanúšikovia kultového televízneho seriálu sa môžu tešiť – legendárni hrdinovia prichádzajú na plátna kín. Nudný život pätice stredoškolákov sa obráti naruby v okamihu, keď objavia starú vesmírnu loď. Každý z nich vďaka tomu získa nejakú superschopnosť a stanú sa z nich Power Rangers – Strážcovia vesmíru.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Výber fotografií zo 41. ročníka výstavy umeleckej fotografie členov zväzu slovenských fotografov si môžete v kine Mier pozrieť do 21. mája v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

5 najpútavejších považskobystrických správ: Čo priniesol tento týždeň?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM